Εξειδικεύεται στην αγγειακή νευροχειρουργική
Έργα Ελλήνων

Εξειδικεύεται στην αγγειακή νευροχειρουργική

Ο Μάριος Παπαδόπουλος είναι καθηγητής νευροχειρουργικής και επίτιμος σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ο Έλληνας καθηγητής εξειδικεύεται στην αγγειακή νευροχειρουργική και στη χειρουργική που αφορά τη σπονδυλική στήλη.

Έλαβε το πτυχίο του στη Φαρμακολογία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η έρευνα του εστιάζεται στην πρωτεΐνη ακουαπορίνη και συγκεκριμένα στην ακουαπορίνη-4. Ο καθηγητής ηγείται του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου που ερευνά τον ρόλο που διαδραματίζει η πρωτεΐνη στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, καθώς και στη νευρολογική νόσο, οπτική νευρομυελίτιδα.

Η έρευνά του επίσης εστιάζεται στη διόγκωση του νωτιαίου μυελού μετά από τραυματισμό. Ο Μ. Παπαδόπουλος έχει δημιουργήσει την κλινική μελέτη ISCoPE προκειμένου να αναπτύξει νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση του οιδήματος στο νωτιαίο μυελό που έχει προκληθεί από σοβαρό τραυματισμό.

Το 1998, ο Έλληνας καθηγητής έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρούργων και το 2002 μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρούργων στη χειρουργική νευρολογία.

Ο Μ. Παπαδόπουλος είναι ο Πρόεδρος του ερευνητικού Ιδρύματος Νευροεπιστημών “Neurosciences Research Foundation”, το οποίο χρηματοδοτεί επιστημονικές έρευνες που σχετίζονται με τις νευροεπιστήμες.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές μελέτες για το ρόλο της πρωτεΐνης ακουαπορίνης στο οίδημα στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό. Μερικές εξ αυτών είναι: “Η ακουαπορίνη στο νευρικό σύστημα”, ” Η ακουαπορίνη-4 διευκολύνει την επαναπορρόφηση των υγρών στο αγγειογενές εγκεφαλικό οίδημα ” και “Ακουαπορίνη 4 και οπτική νευρομυελίτιδα”.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ