Game of Thrones: Ειδικά εφέ made in Θεσσαλονίκη
Έργα Ελλήνων

Game of Thrones: Ειδικά εφέ made in Θεσσαλονίκη

O Μιχάλης Χαραλαμπίδης εργάζεται στην ομάδα οπτικών εφέ της πασίγνωστης σειράς Game of Thrones, που έχει εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο και είναι και κινηματογραφιστής, έχοντας γυρίσει δικές του ταινίες.

Κατάγεται από το Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης και από μικρός στο σχολείο παρακολουθούσε μαθήματα θεάτρου, απολαμβάνοντας να βρίσκεται κυρίως πίσω από τα φώτα της σκηνής. Στα πρώτα του χρόνια, σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική και να φτιάχνει μικρά βίντεο με τον αδερφό του, Βαγγέλη. Έχει επίσης κάνει μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου, δημιουργικής γραφής και ιστορίας. Υπήρξε επίσης μέλος θεατρικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη, πριν φοιτήσει στο κολέγιο, όπου έμαθε τεχνικές υποκριτικής και σκηνοθεσίας.

Τον Μάιο του 2014 αποφοίτησε από το Hampshire College, στο οποίο είχε μπει με υποτροφία. Όντας άνεργος για περίπου δύο μήνες, σκεφτόταν πολύ σοβαρά να φύγει από τις ΗΠΑ. Κατάφερε να ξεκινήσει όμως συνεργασία με τον Douglas Trumbull, σπεσιαλίστα των Ειδικών Εφέ (βραβευμένος με δύο Όσκαρ).

«Κάναμε ένα διαφημιστικό βίντεο για τη νέα τεχνολογία του. Παρευρέθηκα στην τελευταία έκθεση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, καθώς και σε ορισμένες ειδικές προβολές στο Λος Άντζελες, όπου το έργο μας προβλήθηκε. Για ένα μήνα εργάστηκα με σύμβαση μερικής απασχόλησης για τον ίδιο και σε πλήρη απασχόληση ως βοηθός οπερατέρ σε μια παραγωγή στη δυτική Μασαχουσέτη. Και τότε με προσέλαβε ο Steve Kullback, ο παραγωγός Ειδικών Εφέ του Game of Thrones. Πέταξα στο Λος Άντζελες στις 31 Δεκεμβρίου (ήμουν τόσο κουρασμένος που κοιμήθηκα ολόκληρη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) και άρχισα να εργάζομαι στις 5 Ιανουαρίου, όπου και έμεινα μέχρι τα μέσα Μαΐου του 2015. Τα πήγα αρκετά καλά, και στις 3 Ιουνίου ξεκίνησα την δουλειά για την έκτη σεζόν. Τι έρχεται μετά; Δεν έχω ιδέα, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι συναρπαστικό», λέει ο Μιχάλης σε συνέντευξή του στο newdiaspora.com.

«Στην περσινή σεζόν υπήρχαν 1.500 πλάνα που είχαν κάποιο οπτικό εφέ και η ομάδα που δούλευα προσέλαβε 13 εταιρίες από όλον τον κόσμο. Σίγουρα λοιπόν οι άνθρωποι που δούλευαν για τη σειρά ήταν εκατοντάδες animators. Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα να γίνουν κάποια γυρίσματα σε ελληνικά νησιά».

Tι έχει κάνει όμως κατά τη γνώμη του τη σειρά τόσο δημοφιλή; «Νομίζω πως όταν βγήκε, ήταν από τις πρώτες που έσπασαν το κλισέ του καλός και κακός χαρακτήρας. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν χαρακτήρες που την μία στιγμή θα είναι καλοί και την άλλη κακοί, όπως συνέβη και στην πραγματική ζωή. Κάποιοι καλοί χαρακτήρες θα κάνουν κάτι καλό και θα γίνουν συμπαθείς και κάποιοι κακοί, κάποια στιγμή θα κάνουν κάτι καλό και θα γίνουν συμπαθείς», συμπληρώνει στην ίδια συνέντευξη.

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του Μιχάλη είναι να καταφέρει να εκδώσει τα 3 βιβλία που έχει γράψει. Μέχρι στιγμής όμως έχει σκηνοθετήσει δύο διαφημιστικά βίντεο, ένα ντοκιμαντέρ για τους μονομάχους στην αρχαία Ρώμη και αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Παράλληλα, είναι μέλος της ομάδας Shatterkind Productions του Hampshire College.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ