Παρουσιαστής εκπομπών στο National Geographic
Έργα Ελλήνων

Παρουσιαστής εκπομπών στο National Geographic

O Hazen Audel είναι παρουσιαστής εκπομπών στο National Geographic, βοτανολόγος, ζωολόγος και ειδικός σε θέματα επιβίωσης. Ταξιδεύει σε μερικά από τα πιο αφιλόξενα μέρη της γης για να εμβαθύνει στις τεχνικές επιβίωσης που διατήρησαν κάποιες φυλές ζωντανές ενάντια στις πιθανότητες, για χιλιάδες χρόνια.

Στην εκπομπή “Φυλές του κόσμου: μαθήματα επιβίωσης” έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα προκειμένου να μελετήσει δεξιότητες, που εξελίχθηκαν ανά τους αιώνες και χρειάζονται μια ολόκληρη ζωή για να κατακτηθούν. Ο Hazen μαθαίνει από τους καλύτερους και στη συνέχεια θα περάσει από ακραίες φυλετικές δοκιμασίες που θα τον ωθήσουν να ξεπεράσει τα όρια του. Τα επεισόδια της σειράς γυρίστηκαν στο Εκουαδόρ, τη Ναμίμπια, τις νήσους Σολομώντα, την Κένυα, την Μογγολία και τον Καναδά.

Ήταν καθηγητής βιολογίας στο Γυμνάσιο Ferris High School.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Spokane της Ουάσινγκτον. Έχει ελληνική καταγωγή αλλά και ρίζες ινδιάνικες στις φυλές των Kootenai και Salish.

Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Whitworth και στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη.

Πριν βρεθεί ως παρουσιαστής στο National Geographic, είχε ξεκινήσει να μοιράζεται την αγάπη του για την φύση και την περιπέτεια μέσα από την online διαδικτυακή σειρά The Wild classroom, η οποία προσέφερε σε δασκάλους και μαθητές βίντεο για εκπαιδευτική χρήση στα μαθήματα και στο σπίτι.

Το 2016 θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο National Geographic η νέα σειρά Primal Survivor, της οποίας τα γυρίσματα ολοκλήρωσε πρόσφατα. Σε αυτή τη σειρά καταγράφει πως είναι να ζει και να εργάζεται με τους ιθαγενείς σε κάποια από τα πιο απομακρυσμένα μέρη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ