Τα σοκολατάκια τους εντυπωσίασαν στα Όσκαρ, στα Έμμυ και στο Λευκό Οίκο

-Μεγάλωσατε σε μια τυπική Ελληνική οικογένεια με όλες τις παραδόσεις και τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας ;

Φυσικά. Οι γονείς μας πάντα μαγείρευαν τα γεύματά μας με τοπικά και  φρέσκα προϊόντα. Και οι δύο γονείς μας είναι απίθανοι στη μαγειρική καθώς ο πατέρας μας κάνει καταπληκτικά γεύματα και η μητέρα μας θεαματικά και παραδοσιακά γλυκά. Επιπλέον, ήμασταν τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε την οικογένεια μας στην Ελλάδα κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε και την καταπληκτική μαγειρική της γιαγιάς μας.

-Ποια είναι η καταγωγή των γονιών σας και πώς συνδέεστε με τις ρίζες σας ;

Ο πατέρας μας είναι από το Λεωνίδιο στη Πελοπόννησο και η μητέρα μας από μια κοντινή πόλη. Παρόλο που μεγαλώσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γονείς μας, μας πήγαιναν για όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Έτσι είχαμε την τύχη να κρατήσαμε επαφή με τα ξαδέρφια μας και την υπόλοιπη οικογένεια.

-Έχετε κάποιες αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία που να σχετίζονται με την ελληνική καταγωγή σας ;

Η οικογένεια μας είναι πολύ δεμένη. Όχι μόνο επειδή είναι μια υπέροχη οικογένεια αλλά επίσης λόγω της ελληνικής κουλτούρας. Οι γονείς μας πάντα υποστήριζαν τα όνειρά μας και ποτέ δεν μας πίεσαν να κάνουμε κάτι που δεν ήμασταν παθιασμένοι με αυτό.

Επιπλέον, όσο φορτωμένο πρόγραμμα και να είχαμε, οι γονείς μας πάντα φρόντιζαν να τρώμε δείπνο σαν οικογένεια. Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που απολαμβάνουμε το φαγητό τόσο πολύ. Υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ φαγητού, οικογένειας και φίλων. Το φαγητό έχει περισσότερη αξία όταν φέρνει ανθρώπους μαζί, αυτό είναι κάτι που εγώ και τα αδέρφια μου το έχουμε πάντα μέσα μας.

-Η εταιρεία “Zoe’s chocolates” ακολουθεί μια παράδοση τριών γενεών. Μας λέτε την ιστορία πίσω από την οικογενειακή σας επιχείρηση ;

Η θεία και ο θείος μας ήρθαν στην Ελλάδα στις αρχές του 1900. Άνοιξαν μια μικρή ζαχαροπλαστική επιχείρηση πουλώντας σοκολάτες από ένα καρότσι στη Βαλτιμόρη. Μετά από πολλά χρόνια πήγε ο πατέρας μας στην Αμερική για μία απλή επίσκεψη και εκεί αγάπησε την μητέρας μας, τα υπόλοιπα όπως οι ίδιοι λένε είναι ιστορία.

-Είναι αλήθεια ότι εσύ και τα αδέρφια σου δεν σκοπεύατε να συνεχίσετε την οικογενειακή επιχείρηση ;

Ναι, είναι αλήθεια. Παρόλο που μεγαλώσαμε στην επιχείρηση, δεν ήταν κάτι που σκοπεύαμε να συνεχίσουμε. Όταν τελειώσαμε τις σπουδές μας, δουλέψαμε πάνω στο πεδίο μας. Μετά από καιρό, ανακαλύψαμε ότι κάτι μας έλειπε, κάτι που ήταν κοινό σε όλους μας. Μας έλειψαν οι διακοπές μας, η μυρωδιά της σοκολάτας και το σημαντικότερο από όλα, οι ευχαριστημένοι πελάτες μας. Ήταν η τέλεια χρονική στιγμή μιας και η επιχείρηση που δούλευε ο πατέρας μας, ήθελε να αλλάξει κατεύθυνση και ήταν έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος στην ιδέα ότι θα συνεργάζεται με τα παιδιά του.

-Οι σοκολάτες σας σερβίρονται στην απονομή των Oscars, στα Emmys, μέχρι και στον Λευκό Οίκο και στη σύνοδο των G Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας σας ;

Πραγματικά πιστεύω ότι το πάθος, ένα καλό προϊόν και η αποφασιστικότητα είναι η τέλεια συνταγή για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Αγαπάμε απόλυτα αυτό που κάνουμε και εμπνεόμαστε καθημερινά. Είμαστε αποφασισμένοι να παράγουμε μόνο τα καλύτερα προϊόντα χρησιμοποιώντας τοπικά συστατικά και παραμένοντας κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι. Με σκληρή δουλειά και το σωστό προϊόν, πιστεύω ο καθένας μπορεί να επιτύχει.

-Έχετε ενσωματώσει τις μεσογειακές γεύσεις στις σοκολάτες σας. Τι νέες γεύσεις έχετε στο μυαλό σας ; Είναι η Ελλάδα για εσάς έμπνευση ;

Απόλυτα. Όταν ξεκινήσαμε την επιχείρησή μας, είχαμε στόχο να δημιουργήσουμε μια σειρά από σοκολάτες με μια μοναδική γεύση που κανένας άλλος δεν θα είχε. Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις, θέλαμε να τις δημιουργήσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, αναζητήσαμε την έμπνευση στην καταγωγή μας και δημιουργήσαμε την δική μας μεσογειακή σειρά από σοκολάτες. Η οποία περιλαμβάνει γεύσεις όπως ο μπακλαβάς, το ρόδι, το φιστίκι Αιγαίου και μαυροδάφνη. Επίσης δημιουργήσαμε τη γεύση ελληνικό γιαούρτι και μέλι σε ζαχαρωτό που πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Good Food Award.

Οι γεύσεις των ελληνικών γλυκών είναι σίγουρα μια έμπνευση για τις σοκολάτες μας. Αυτές είναι γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Αισθανόμαστε πως οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με αυτές τις ηλιόλουστες γεύσεις της Μεσογείου.

-Ποια σοκολάτα πουλάει περισσότερο;

Τα προϊόντα που πουλάνε περισσότερο είναι οι σοκολάτες με γεύση μπακλαβά, μαύρο βατόμουρο και αλατισμένη καραμέλα.

-Στο πελατολόγιό σας περιλαμβάνονται ο Ζακ Γαλιφιανάκης και η Opra. Έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ;

Στο Oprah Magazine λάτρεψαν  τη Gold Bar. Είναι μαύρη σοκολάτα με 24 καράτια χρυσό. Επίσης τη Heart Bar που είναι μαύρη σοκολάτα με κόκκινες καρδιές. Για το γάμο του Γαλιφιανάκη, δημιουργήσαμε μια ειδική σοκολάτα σε μια ειδική συσκευασία.

-Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος σας στην Ελλάδα;

Έχουμε τη τύχη να ερχόμαστε στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Είναι αρκετά δύσκολο να διαλέξουμε ένα αγαπημένο μέρος μιας και  ολόκληρη η χώρα είναι πανέμορφη. Μεγαλώνοντας, περνούσαμε τα καλοκαίρια μας στο Λεωνίδιο με την οικογένειά μας. Έχουμε πάρα πολλές όμορφες αναμνήσεις από το σπίτι μας στην Ελλάδα με τα ξαδέρφια μας, τους φίλους και την οικογένειά μας.

-Τι σημαίνει η Ελλάδα για εσάς ;

Η Ελλάδα σημαίνει τόσα πολλά, όχι μόνο για εμένα αλλά για όλη την οικογένειά μου. Όπως είπαμε και προηγουμένως, οι περισσότερες αναμνήσεις μου είναι από την Ελλάδα. Περνάγαμε όλα τα καλοκαίρια μας στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας το ωραίο φαγητό, την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τον ήλιο. Αισθανόμαστε πολύ ευγνώμονες που είχαμε αυτή την ευκαιρία. Η ζεστασιά των Ελλήνων είναι ασύγκριτη. Πιστεύω ότι οι Έλληνες ξέρουν να ζουν και είναι κάτι που το έχουμε πάρει μαζί μας.

Έργα Ελλήνων

Τα σοκολατάκια τους εντυπωσίασαν στα Όσκαρ, στα Έμμυ και στο Λευκό Οίκο

Η εταιρεία Zoe’s Chocolates είναι μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς με ρίζες στην Αχαΐα και το Λεωνίδιο. Τα προϊόντα τους σερβίρονται από τα Όσκαρ μέχρι τα Emmy κι από τον Λευκό Οίκο μέχρι τη Σύνοδο των G8. Έχουν δημιουργήσει σοκολατάκια για την Όπρα, καθώς και σοκολατάκια κατά παραγγελία για τον γάμο του Ζακ Γαλυφιανάκη.

Η Ζωή, ο Παντελής και ο Πέτρος Τσουκάτος είναι 3 αδέρφια που μαζί με τον πατέρα τους, Γιώργο, ξεκίνησαν την εταιρεία για να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.

Η θεία και ο θείος τους ήρθαν στην Αμερική από την Ελλάδα στις αρχές του 1900. Άνοιξαν μια μικρή ζαχαροπλαστική επιχείρηση πουλώντας σοκολάτες με οικογενειακές συνταγές από ένα καρότσι στη Βαλτιμόρη. Ο πατέρας τους ήρθε για επίσκεψη και έμεινε τελικά. Δούλευε ως σεφ στο κατάστημα και τα αδέρφια μεγάλωσαν μέσα στα αρώματα της σοκολάτας.

«Ο πατέρας μας είναι από το Λεωνίδιο στη Πελοπόννησο και η μητέρα μας από μια κοντινή πόλη. Παρόλο που μεγαλώσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γονείς μας, μας πήγαιναν για όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Έτσι είχαμε την τύχη να κρατήσαμε επαφή με τα ξαδέρφια μας και την υπόλοιπη οικογένεια» δηλώνει η Ζωή Τσουκάτου σε συνέντευξη της στο ellines.com

Μετά από τις σπουδές τους και τη δραστηριοποίηση τους σε άλλους τομείς, τα αδέρφια αποφάσισαν πως έπρεπε να συνεχίσουν την παράδοση, καθώς αγαπούσαν τόσο πολύ την επιχείρηση μέσα στην οποία ουσιαστικά μεγάλωσαν. Έτσι, το 2007 ανοίγουν την εταιρεία Zoe’s Chocolate. Μια εταιρεία που συνδυάζει την παράδοση της οικογένειας με τις μοντέρνες τάσεις και υλικά. Αντλούν έμπνευση από την Μεσογειακή τους κληρονομιά. Τα σοκολατάκια Μπακλαβά, Φυστίκι του Αιγαίου και Σουσάμι-Ταχίνι είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και από τα αγαπημένα των πελατών.

“Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις, θέλαμε να τις δημιουργήσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, αναζητήσαμε την έμπνευση στην καταγωγή μας και δημιουργήσαμε την δική μας μεσογειακή σειρά από σοκολάτες. Η οποία περιλαμβάνει γεύσεις όπως ο μπακλαβάς, το ρόδι, το φιστίκι Αιγαίου και μαυροδάφνη. Επίσης δημιουργήσαμε τη γεύση ελληνικό γιαούρτι και μέλι σε ζαχαρωτό που πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Good Food Award. Οι γεύσεις των ελληνικών γλυκών είναι σίγουρα μια έμπνευση για τις σοκολάτες μας. Αυτές είναι γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και αγαπάμε” τονίζει η Ζωή.

Με περισσότερες από 50 διαφορετικές γεύσεις στο γλυκό ρεπερτόριο τους, η οικογένεια Τσουκάτου συνεχώς δημιουργεί νέες σοκολατένιες εμπειρίες.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

 1. Peter Martin bayside NY

  My wife is the daughter of Peter Golegos, he is the son of Mary Tsoukatos. Peter left Greece and settled in New York in the early 1900’s and became very successful in the restarant business in Astoria New York. I came across Mary tsoukatos’s name today while reading my father-in laws (peter golegos) death certificate . Peter has 2 surviving daughters both living in bayside,my. I would love to exchange information for my wife AnnMarie regarding her family roots. Thank you peter martin


 2. Wow!! My last name is Tsoukatos as well. My dad came from Greece to the Americas after WWII, and his father was from Leonidion as well. Apparentally all of us Tsoukatos descend from Leonidion!! 🙂


 3. Irene Tsoukatos

  Congratulation. I was wondering which nearby village your mom was from?
  My dad came from Pragmatefti and my mom (Lyssikatos) from Melana.

  Again, Congrats!! Any chance you will be opening up shop here in Montreal???

  Happy Holidays


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ