Κορυφαίος γαστρεντερολόγος στις ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Κορυφαίος γαστρεντερολόγος στις ΗΠΑ

Ο Χαράλαμπος Ποθουλάκης είναι Διευθυντής Έρευνας στο Κέντρο Φλεγμονοδών Νοσημάτων του Εντέρου στο Πανεπιστήμιο UCLA. Επίσης, είναι καθηγητής Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής με εξειδίκευση στις ασθένειες του πεπτικού συστήματος.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1982 μπήκε ως ερευνητής στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Βοστώνης.

Το 1996 γίνεται βοηθός καθηγητής στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας στο Beth Israel Medical Center του Harvard και το 2005 γίνεται καθηγητής.

Το 2002 δημιουργεί το «Κέντρο Γαστρεντερικού Νευροπεπτιδίου» που εξειδικεύεται στην διεπιστημονική προσέγγιση για τη μελέτη της λειτουργίας του νευροπεπτιδίου στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Το ερευνητικό του πρόγραμμα εστιάζεται κυρίως στον ρόλο των νευροπεπτιδίων και ορμονών σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις όπως στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Ερευνά τα νευροπεπτίδια που εξαρτώνται από τους μηχανισμούς με τους οποίους γίνεται η επικοινωνία μεταξύ του εντερικού βλεννογόνου και των αποθηκών λίπους, που επηρεάζουν την παθογένεια της φλεγμονής του εντέρου.

Είναι Αντιπρόεδρος του τμήματος «Ορμόνες, πομποί, παράγοντες ανάπτυξης και υποδοχείς» της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Ένωσης.

Το 2005 έλαβε τιμητικό πτυχίο από το Harvard αλλά και το βραβείο “Janssen Award in Basic Research in Gastrointestinal Motility” από την Αμερικανική Γαστρεντερολογική Ένωση για τις ανακαλύψεις του αναφορικά με τη λειτουργία των γαστρεντερικών νευροπεπτιδίων.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 6

 1. Peter Cakridas

  Αξιος!…Συγχαριτηρια!


 2. Σωκράτης

  Τον έχω γνωρίσει . Είναι εξαιρετικός


 3. Kousopoulou Nikoletta

  Συγχαρητήρια, εξαιρετος Ανθρωπος… Ηταν καθηγητης μου στο Beth Israel.


 4. Alexandra touliatos

  Congratulations!!!!!!!!!!!!!!!


 5. Αναστάσιος Μιχαηλίδης

  Πως μπορω να επικονωνησω μαζι του.Εχω σοβαρο προβλημα.Καποιος ννα με βοηθησει,παρακαλω σας.


 6. Βαρβαρα Μπαλοπουλου

  Καλησπερα σας, θα ηθελα αν γινεται λογω του οτι αντιμετωπιζω καποιο προβλημα τον τροπο να επικοινωνησω μαζι του.Σας ευχαριστω.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ