Ερευνητής στον τομέα της νανοφωτονικής
Έργα Ελλήνων

Ερευνητής στον τομέα της νανοφωτονικής

Ο Χρήστος Αργυρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα – Λίνκολν.

Ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στη νανοφωτονική, καθώς επίσης στα μετα-υλικά και στις εφαρμογές τους. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσασαλονίκης, ενώ συνέχισε για τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Βρετανία στα πανεπιστήμια Μάντσεστερ και Queen Mary.

Το 2011 ξεκινά να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας πάνω στην αναλυτική και υπολογιστική μοντελοποίηση των γραμμικών και μη γραμμικών plasmonics, στις θερμικές εκπομπές, στον ηλεκτρομαγνητισμό μετασχηματισμού και στα μεταϋλικά. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014 διετέλεσε Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Κέντρο Μεταϋλικών και Ολοκληρωμένων plasmonics στο Πανεπιστήμιο Duke.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υπολογιστική ηλεκτρομαγνητισμού, μηχανική κεραιών, ηλεκτρομαγνητισμό μετασχηματισμού, φούρνο μικροκυμάτων / mm-wave / THz, οπτικές επικοινωνίες, μετα-υλικά και τις εφαρμογές τους και άλλα.

Συμμετείχε στην ομάδα ερευνητών που κατάφεραν να επιτύχουν νέο ρεκόρ ταχύτητας στον μοριακό φθορισμό. Η νέα αυτή τεχνική που πολλαπλασιάζει την μέχρι σήμερα ταχύτητα, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πολύ γρήγορων διόδων εκπομπής φωτός ή LED όπως είναι ευρύτερα γνωστά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ