Ηγείται στον τομέα της πράσινης ενέργειας στην Αμερική
Έργα Ελλήνων

Ηγείται στον τομέα της πράσινης ενέργειας στην Αμερική

Ο Γιώργος Σακελλάρης διαπρέπει στον χώρο της πράσινης ενέργειας στην Αμερική. Ίδρυσε τέσσερις πρωτοποριακές εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών και κατάφερε να παραμένει στην αιχμή της επίλυσης των πιο δύσκολων θεμάτων της ενέργειας  μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Είναι  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ameresco.

Κατάγεται από την Λακωνία. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Maine. Επίσης, έλαβε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Northeastern.

Η εταιρεία Ameresco, με έδρα το Framingham της Μασαχουσέτης , έχει 900 υπαλλήλους σε 66 γραφεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος ενεργειακών λύσεων στη Βόρεια Αμερική και μέσω καινοτόμων συστημάτων και τεχνολογιών δίνει σε κάθε πελάτη προσαρμοσμένες λύσεις.

Το 2005, η Ameresco κατετάγη 99η στη λίστα του περιοδικού Inc με τις 500 κορυφαίες εταιρείες. Η συγκεκριμένη λίστα αντανακλά την ετήσια κατάταξη από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2011 βρέθηκε στη λίστα Forbes 100, ως μία από τις καλύτερες μικρές εταιρείες της Αμερικής. Είναι επίσης μέλος της Πρωτοβουλίας για το Κλίμα Κλίντον, με σκοπό να βοηθήσει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου να μειώσουν τη ζήτηση και το κόστος της ενέργειας στις εγκαταστάσεις τους.

Μόλις το 1979 ο Γιώργος Σακελλάρης ξεκίνησε την εκστρατεία του για τη διατήρηση της ενέργειας. Ίδρυσε ΝΕΕΣ Energy Α.Ε., θυγατρική της New England Electric Corporation και υπηρέτησε ως Πρόεδρος της εταιρείας μέχρι το 1990. Στη συνέχεια προήδρευσε της εταιρείας Noresco, μιας εταιρείας διατήρησης της ενέργειας, που εξυπηρετεί δήμους, υπηρεσίες κίνησης, σχολικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία. Διετέλεσε Πρόεδρος της Noresco και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2000, όταν έφυγε για να ξεκινήσει την Ameresco. Επίσης ίδρυσε και εξακολουθεί να χρησιμεύει ως Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της δύο εταιρείες στην Ινδία, που δίνουν έμφαση στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συλλόγου εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών (NAESCO). Η ομογενειακή εφημερίδα «The National Herald» τον συμπεριέλαβε στην ειδική έκδοση της με τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής για το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Christopher Tingus

    As Hellenes with roots to Lakonia whether vua Grandparents or born in the region, We are all very proud of George and given his achievements and the numerous accolades he so richly deserves by making such a difference in the lives of so many, George is “axios” and an individual w character, determination and providing proven solutions….

    Bravo!

    Xpistos

    (Chris)topher Tingus


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ