Προστατεύει τη Νέα Υόρκη από τις μέλισσες
Έργα Ελλήνων

Προστατεύει τη Νέα Υόρκη από τις μέλισσες

Ένας Έλληνας έχει αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στη Νέα Υόρκη. Ο Αντώνης Πλανάκης, βετεράνος αστυνομικός στο Αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, έχει προαχθεί σε ειδικό ντετέκτιβ για την προστασία των Νεοϋορκέζων από τις μέλισσες.

Ο Αντώνης Πλανάκης, με το υποκοριστικό «Tony Bees», είναι αστυνομικός για περισσότερα από 18 χρόνια και μέχρι την προαγωγή του ήταν ο αφανής ήρωας της πόλης, αναλαμβάνοντας να απομακρύνει τα μελίσσια από τις γειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο Αστυνομικός Επίτροπος της Νέας Υόρκης, Ray Kelly, αστειεύτηκε λέγοντας πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον αναγνωρίσουν, γιατί τα χαρακτηριστικά του καλύπτονται από τη στολή του μελισσοκόμου, όταν απαντά στις κλήσεις των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός αστυνομικός στη Νέα Υόρκη που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο κ. Πλανάκης τόνισε πως ασχολείται με τη μελισσοκομία από το 1977, καθώς ήταν ένα από τα ενδιαφέροντα του πατέρα του. Μάλιστα, η φετινή χρονιά έχει παρουσιάσει τα περισσότερα περιστατικά συγκριτικά με περασμένα έτη, γεγονός που καταδεικνύει πως οι μέλισσες εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ήδη έχει αναλάβει 31 περιστατικά από τα μέσα Μαρτίου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ