Δημιουργεί χαλιά έργα τέχνης στην Αργεντινή
Έργα Ελλήνων

Δημιουργεί χαλιά έργα τέχνης στην Αργεντινή

Η Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου είναι καλλιτέχνης και ασχολείται με τη δημιουργία χαλιών με μία μοναδική τεχνοτροπία που της έχει χαρίσει την επιτυχία. Αποτυπώνει στα χαλιά της τοπία, όπως λίμνες, δάση ή λιβάδια, πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως μικρογραφίες της φύσης. Σκοπός της είναι να μεταφέρει όποιον βλέπει τα χαλιά της, σε ένα άλλο τοπίο, να τον ταξιδεύει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μάλιστα, το Instagram δημοσίευσε φωτογραφία από τη δουλειά της Αλεξάνδρας, η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 350 χιλιάδες likes.

Οι παππούδες της Αλεξάνδρας μετανάστευσαν στην Αργεντινή από την Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους και την παραδοσιακή τέχνη της δημιουργίας χαλιών που προέρχεται από τη Μικρά Ασία. Αυτή η κληρονομιά από τους παππούδες της, βοήθησε την Αλεξάνδρα να δώσει μία άλλη μορφή στην καλλιτεχνική της υπόσταση. Σπούδασε εικαστικές τέχνες και συνέχισε την παράδοση της οικογένειας, αλλά με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

«Συνειδητοποίησα πως το να φτιάχνω χαλιά ήταν στα γονίδια μου. Το να χρησιμοποιήσω τις καλλιτεχνικές μου τάσεις σε αυτό ήταν αναπόφευκτο» τονίζει σε συνέντευξη της.

Τα χαλιά μιμούνται τα τοπία της φύσης, που με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζονται. Μεταφέρουν επίσης και ένα ισχυρό μήνυμα διατήρησης του περιβάλλοντος, καθώς φτιάχνονται από μαλλί, ένα φυσικό προϊόν είτε από περισσεύματα της παραγωγής από άλλα προϊόντα του εργοστασίου της οικογένειας.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Μαρια Τσικνακη

    Με καθηλωσε η τέχνη σας .Σας ευχαριστω.


  2. Γιουρουκου Πεννυ

    Πραγματικα εργα τεχνης που μπορω να τα δω απο κοντα???


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ