Πρωτοπόρος και ρυθμιστής της ενεργειακής εξέλιξης
Επιχειρώ

Πρωτοπόρος και ρυθμιστής της ενεργειακής εξέλιξης

Τα τελευταία χρόνια με τις διαδοχικές κρίσεις που επηρέασαν την παγκόσμια οικονομία με πιο νωπή την ενεργειακή, εδραιώθηκε στη συνείδηση του κάθε πολίτη η αξία της ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα. Η εταιρεία που έφερε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, αποτέλεσε τη σταθερά της ενεργειακής επάρκειας στη χώρα μας ενώ είναι πίσω από τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης, με εκπτώσεις αλλά και την επιστροφή μερίσματος στην κοινωνία και την οικονομία.

Τα  πολυάριθμα πεδία δραστηριοποίησης  της εταιρείας και η εξέλιξή της σε μια σύγχρονη, καθετοποιημένη επιχείρηση την καθιστούν έναν ηγέτη στον τομέα της ενέργειας,  που κρύβεται πίσω από όσα πάνε την ενέργεια μπροστά.

Οι στρατηγικές επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα της ενέργειας πλέον είναι βασικά χαρακτηριστικά της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία βρίσκεται πίσω από την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων με την οποία εξασφάλισε ευνοϊκότερους όρους για τους πελάτες της και την εγχώρια οικονομία. Σε αυτό συντελούν και τα μεγάλα ενεργειακά έργα στα οποία πρωταγωνιστεί τα οποία πρόκειται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε διεθνή κόμβο φυσικού αερίου.

Με περιβαλλοντική συνείδηση και συνδεδεμένη με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ έως το 2030, η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει και προάγει την ενεργειακή μετάβαση προσηλωμένη σε μία πράσινη επενδυτική στρατηγική, σε έργα ΑΠΕ και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, όπως επίσης και την προώθηση μιας «πράσινης» ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της σε αναπτυξιακά προγράμματα.  Η εταιρεία βρίσκεται πίσω και από το FISIKON, το μόνο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων CNG στη χώρα που προωθεί την αεριοκίνηση και εισάγει νέα καύσιμα στο ενεργειακό μίγμα των μετακινήσεων και μεταφορών, ενώ εισέρχεται και σε νέες δραστηριότητες όπως η ηλεκτροπαραγωγή.

Όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η ΔΕΠΑ Εμπορίας, έχουν πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο, πίσω απ’ όλα τα επιτεύγματα και τα αναπτυξιακά βήματα της εταιρείας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον βρίσκονται οι άνθρωποι της, που αποτελούν το πολυτιμότερο της κεφάλαιο.