Το ελληνικής καταγωγής βαμπίρ του True Blood
Έργα Ελλήνων

Το ελληνικής καταγωγής βαμπίρ του True Blood

Ο ηθοποιός Θεόδωρος Ζουμπουλίδης ή Theo Alexander, όπως είναι γνωστός ευρύτερα, έχει παίξει στο El Greco αλλά έγινε διεθνώς γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή σειρά True Blood. Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και διέμενε στη Γλυφάδα. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από την Κωνσταντινούπολη και την Μάνη.

Από μικρός αναζητούσε την παραμικρή αφορμή για να παίξει ένα ρόλο ακόμα και σε σχολικές παραστάσεις.  Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και μετά βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου μελέτησε την υποκριτική στο Circle in the Square School. Τα όνειρά του για την ηθοποιία τον κράτησαν στις ΗΠΑ. Ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες, όπου είναι η καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

 Το 2007 έπαιξε τον ρόλο του Μανούσου στον El Greco.

Έχει εμφανιστεί στις σειρές CSI NY, Pushing Daisies, αλλά και στο Chuck, όπου υποδύθηκε έναν ελληνικής καταγωγής μαφιόζο.

«Όταν μίλησα στον αδερφό μου για τον ρόλο στο Chuck, μου είπε αν δεν πάρεις τον ρόλο ενός Έλληνα στην οντισιόν, καλύτερα να γυρίσεις στην Ελλάδα»

Το 2010 έπαιξε στο “True Blood” ως ο Τάλμποτ. Ο ρόλος του ως βαμπίρ του αύξησε την αναγνωρισιμότητα του και τις θαυμάστριες του.

Το 2010 ψηφίστηκε ανάμεσα στους 12 ομορφότερους Έλληνες. Το 2013 βρέθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία «Μετέωρα». Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Major Crimes.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ