Μια 100% ελληνική εταιρία, που ξεχωρίζει
Επιχειρώ

Μια 100% ελληνική εταιρία, που ξεχωρίζει

Η SEPTONA, είναι μία 100% Ελληνική οικογενειακή εταιρία με 40 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Ιδρύθηκε το 1975 με πρωταρχικό σκοπό την παραγωγή μπατονετών και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως μωρομάντηλα, βρεφοκαλλυντικά, δίσκους & μαντήλια ντεμακιγιάζ, σερβιέτες, υγρά μαντήλια καθαρισμού και υποσέντονα. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων ατομικής φροντίδας παγκοσμίως με εξαγωγική δραστηριότητα σε 72 χώρες και στις 5 ηπείρους. Ο συνολικός τζίρος της εταιρείας παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, ενώ το 2014 ξεπέρασε τα 60 εκ. ευρώ. Η SEPTONA σήμερα απασχολεί 451 άτομα στα τρία εργοστάσιά της στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο νέο σύγχρονο εργοστάσιο που δημιουργήθηκε στην Βουλγαρία για να καλύψει τις ανάγκες των εξαγωγών στις χώρες κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία διαθέτει 4 κέντρα διανομής στην Ευρώπη.

H παρουσία της μάρκας στην Ελληνική αγορά ενισχύεται συνεχώς, παρά την κρίση, με στοχευμένες δράσεις όπως τηλεοπτική επικοινωνία, διαφήμιση στο internet και λανσαρίσματα  νέων διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο καταναλωτής επιβραβεύει με την προτίμησή του μία Ελληνική εταιρία που καλύπτει τις ανάγκες του με ανώτερης ποιότητας προϊόντα και στην πράξη στηρίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό προσφέροντας άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η εταιρία στηρίζει την Ελληνική οικονομία με συνεχείς επενδύσεις στα 3 εργοστάσια που βρίσκονται στην Ελλάδα δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τη τελευταία πενταετία η SEPTONA πραγματοποίησε συνολικά επενδύσεις 23 εκατ. ευρώ σε νέες υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Τα υψηλά πρότυπα παραγωγής και η διασφάλιση της ποιότητας γίνεται μέσω πιστοποιημένων διαδικασιών όπως: BRC GLOBAL STANDARD FOR CONSUMER PRODUCTS, ISO 9001:2008, ISO 13485:2003, ISO 22716, GLOBAL ORGANIC TEXTLE STANDARD, FAIR TRADE CERTIFICATION, SMETA CODE – SEDEX, BSCI CODE.

H τελευταία πιστοποίηση της εταιρείας έγινε κατά IFS-HPC, η οποία σήμερα θεωρείται η ανώτατη πιστοποίηση Διασφάλισης Ποιότητας Καταναλωτικών Αγαθών αφού μόνο 200 εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να την αποκτήσουν.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών, κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, αναπτύσσεται με υψηλά ποσοστά επιβραβεύοντας τη συνειδητή προσπάθεια της SEPTONA να στηριχθεί στην Ελληνική θέληση, ψυχή και τεχνογνωσία για να κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτή σε όλο τον κόσμο.

Εξαγωγές:

Η ανάγκη για οικονομίες κλίμακας οδήγησε στον έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία κατάφερε να ξεκινήσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους λιανεμπορικούς ομίλους στην Ευρώπη.

Το 65% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από την παρουσία της στις διεθνείς αγορές – σε 49 από αυτές με το brand SEPTONA. Με σημαντικότερες αγορές αυτές της Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Ελβετίας και των Αραβικών χωρών. Η SEPTONA έχει παρουσία επίσης σε αγορές όπως ΗΠΑ, Νότια Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία αλλά και Ζιμπάμπουε.

Όραμα – Στόχοι

Βασικός παράγοντας επιτυχίας ήταν και συνεχίζει να είναι το όραμα της οικογένειας Ευαγγελίου να δημιουργήσει μια μεγάλη επιχείρηση που να μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά προϊόντων ατομικής υγιεινής και όχι μόνο.  Στόχος της εταιρείας είναι η διαρκής προσήλωση στην παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας, με πραγματικά οφέλη προς τον καταναλωτή σε συνδυασμό με συνεχή προσπάθεια μείωσης κόστους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Σημαντικές Ημερομηνίες

1975: Ίδρυση της εταιρείας με αντικείμενο την παραγωγή μπατονετών

1983: Εξαγοράστηκε το 50% της επιχείρησης και το 1990 ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την οικογένεια Ευαγγελίου

1992: Πρώτη εμπορική συμφωνία για εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία

1994: Λανσάρισμα βαμβακιού

1999: Μετεγκατάσταση σε νέα γραφεία και μονάδα παραγωγής. Λανσάρισμα δίσκων ντεμακιγιάζ

2000: Λανσάρισμα μωρομάντηλων, υγρομάντηλων και μαντηλιών ντεμακιγιάζ

2005: Λανσάρισμα σερβιετών

2010: Λανσάρισμα υποσέντονων

2011: Νέα παραγωγική μονάδα στη Βουλγαρία

2012: Ξεκινάει η κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας στα Οινόφυτα Βοιωτίας επιφάνειας 5.000 τ.μ. συνολικής επένδυσης 7 εκ. ευρώ η οποία ολοκληρώθηκε το 2014.

2014: Λανσάρισμα Βρεφικής σειράς

2014: H SEPTONA δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων με τη νέα σειρά υγιεινών σνακ WELLY

Διακρίσεις/Βραβεία

– Η SEPTONA αναδείχθηκε ως 1 από τις 10 καλύτερες εταιρίες στον τομέα των Εξαγωγών και μία από τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, κατακτώντας τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο “Ruban d’Honneur” στα European Business Awards 2013/14.

– Εξαγωγέας της χρονιάς για το 2014 – Κορυφαίο βραβείο ΙΑΣΩΝ (Greek Exports awards)

– 2ο βραβείο πιο διάσημης Ελληνικής μάρκας στον τομέα των εξαγωγών, διαδοχικές χρονιές 2013 & 2014 (Greek Exports awards)

– Μία από τις υγιεστέρα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα (λίστα με τα διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας – Stat Bank 2014)

 

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Η εταιρεία διανέμει πάνω από 1.100 κωδικούς προϊόντων στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού.

– Αυτή τη στιγμή παράγονται πάνω από 420 προϊόντα το λεπτό στα 4 εργοστάσια της εταιρίας.

– Η SEPTONA διαθέτει 100% καθετοποιημένη παραγωγή στα προϊόντα βάμβακος

– Την τελευταία διετία, με συνεχείς δράσεις, έχει προσφέρει σε περισσότερα από 38 ιδρύματα, ΜΚΟ και δημόσιους φορείς προϊόντα αξίας άνω των 100.000€.

– Η μάρκα Welly είναι μια νέα σειρά υγιεινών snacks που δημιούργησε η SEPTONA για τους καταναλωτές που αναζητούν μία ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στην απόλαυση! Η σειρά περιλαμβάνει γεμιστές μπάρες δημητριακών και ρυζογκοφρέτες χωρίς γλουτένη με απολαυστικούς συνδυασμούς γεύσεων.