Η πρώτη έκθεση παραδοσιακών φορεσιών εκτός Ελλάδας
Καλά Νέα

Η πρώτη έκθεση παραδοσιακών φορεσιών εκτός Ελλάδας

Για πρώτη φορά η συλλογή σχεδόν 40 αυθεντικών παραδοσιακών Ελληνικών φορεσιών παρουσιάζεται εκτός των Ελληνικών συνόρων. Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου φιλοξενεί την έκθεση « Πρότυπα μεγαλοπρέπειας : Παράδοση και επαναδημιουργία των γυναικείων παραδοσιακών φορεσιών» παρουσιάζοντας φορέματα καθημερινά αλλά και επίσημα από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα, τα οποία ανήκουν στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα της χώρας και το Μουσείο Μπενάκη.

Την έκθεση εγκαινίασε με ομιλία του ο διάσημος Ελληνοαυστριακός σχεδιαστής Marios Schwab. Διαβάστε περισσότερα για τον Marios Schwab εδώ.

«Έχω μια πραγματική αγάπη για αυτές τις φορεσιές. Πολλά από τα σχέδιά μου εμπνέονται από αυτές, όπως και άλλων σχεδιαστών όπως οι Jean-Paul Gaultier και Hussein Chalayan» δήλωσε ο σχεδιαστής.

Η έκθεση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια παραδοσιακή στολή πλούσια κεντημένη από την Αστυπάλαια αλλά μια φορεσιά από την πρώτη βασίλισσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, την Αμαλία του Oldenburg. Η ιστορικός μόδας και σχεδιάστρια ρούχων Ιωάννα Παπαντωνίου επιμελήθηκε την έκθεση, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν ένα ντύσιμο που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, της βασίλισσας Όλγας, η οποία ήταν η σύζυγος του Γεωργίου Ι και είχε ρώσικη καταγωγή.

Θα λάβουν χώρα επίσης και συνομιλίες και συζητήσεις για την ελληνική μόδα. Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 2 Μαρτίου 2014.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ