“Σωκράτης Τώρα” σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Καλά Νέα

“Σωκράτης Τώρα” σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Ίσως να είναι η πιο σημαντική δίκη της ιστορίας, η δίκη που ζωντάνεψε μοναδικά ο Πλάτωνας στο έργο «Η απολογία του Σωκράτη» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Το σύνθημα της παράστασης είναι «σκεφτόμαστε, αμφισβητούμε, αλλάζουμε»

Η παράσταση έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία ανά τον κόσμο και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές. Το κοινό της Αυστραλίας θα έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση το Μάρτιο. Επίσης, μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση με το κοινό για την άμεση χρησιμότητα της σωκρατικής σκέψης και πράξης στην ελληνική και παγκόσμια κρίση.

Η παράσταση  «Socrates now» θα παρουσιαστεί στις 7, 9 και 10 Μαρτίου (στην αγγλική γλώσσα και με ελληνικούς υπέρτιτλους στο Ελληνικό Μουσείο στη Μεβούρνη.

Στο Σίδνεϊ (στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους) στο Factory Theatre στις 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ και στο Seymour Theatre στις 14 και 15 Μαρτίου.

Παράλληλα θα δοθούν παραστάσεις στο πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης ενώ προγραμματίζονται και άλλες παραστάσεις σε πόλεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ο πρωταγωνιστής και βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης δήλωσε στο αναμπα ότι «είναι μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και αποτελεί δραματοποίηση της περίφημης υπεράσπισης του μεγάλου φιλόσοφου και ηθικού δάσκαλου, Σωκράτη, μπροστά στο Αθηναϊκό δικαστήριο, το 399 π.Χ.».Η «Απολογία του Σωκράτη» ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε εκατοντάδες θέατρα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ