Άνοιξε ξανά η σχολή δυτών στην Κάλυμνο
Καλά Νέα

Άνοιξε ξανά η σχολή δυτών στην Κάλυμνο

Η Δημόσια Σχολή Δυτών Καλύμνου άνοιξε ξανά και δέχτηκε τους πρώτους 23 σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. Η σχολή είχε κλείσει το 2005 επειδή το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν ήταν σε θέση να τη χρηματοδοτήσει.

Με την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου να παρέχει τα κεφάλαια, αλλά και μέσα από τις προσπάθειες πολλών τοπικών φορέων και ιδιωτών, όπως ο Σύλλογος Σφουγγαράδων Καλύμνου και ο δήμος, έμπειροι εκπαιδευτές θα διδάξουν στους μαθητές του σχολείου τις βασικές αρχές της αυτόνομης επαγγελματικής κατάδυσης.

Η σχολή λειτουργεί από το 1958 και είναι ένα μοναδικό δημόσιο σχολείο το οποίο ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα, και δημιουργήθηκε για να καλύψει αρχικά τις ανάγκες του νησιού στον τομέα της εκπαίδευσης των καταδύσεων.
Οι καταδύσεις έχουν στηρίξει την οικονομία του νησιού, όμως υπήρχαν πολλά ατυχήματα λόγω της έλλειψης γνώσεων.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και η παρακολούθηση διαρκείας 40 ημερών, παρέχει στους φοιτητές όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για την ασφαλή κατάδυση, αλλά και για πολλές άλλες εφαρμογές της επαγγελματικής κατάδυσης, όπως η εύρεση και η ανύψωση αντικειμένων, οι εργασίες σε λιμάνια, η τοποθέτηση και υποβρύχια συγκόλληση σωλήνων και τέλος παρέχει επίσης και την άδεια κατάδυσης.

Ο Δημήτρης Νάζος, ένας από τους τρεις εκπαιδευτές του σχολείου, δηλώνει: «Παρόλο που πτυχίο της σχολής είναι αναγνωρισμένο από το κράτος, δεν φέρει την απαραίτητη πιστοποίηση από την Ευρώπη, για δημόσιες εργασίες, και για αυτόν το λόγο επιζητούμε την αναβάθμιση».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ