Σάρωσε η ταινία του Αβρανά στο φεστιβάλ Βενετίας
Καλά Νέα

Σάρωσε η ταινία του Αβρανά στο φεστιβάλ Βενετίας

Στην κορυφή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας βρέθηκε το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, αποσπώντας βραβείο σκηνοθεσίας και ανδρικής ερμηνείας.

Η πολυσυζητημένη ταινία τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα επιβεβαιώνοντας τις φήμες που την είχαν ανάμεσα στα φαβορί του φεστιβάλ.

Η ταινία «Miss Violence» αποτελεί τη δεύτερη μεγάλου μήκους απόπειρα του Αλέξανδρου Αβρανά, είναι αλληγορική και πραγματεύεται την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μέσω της ιστορίας μιας κατά τα φαινόμενα «σωστής» μεσοαστικής οικογένειας.

Ο επιτυχημένος δημιουργός καθώς και ο βραβευμένος πρωταγωνιστής δήλωσαν σε ελληνικά και ξένα μέσα τι σημαίνουν γι αυτούς τα βραβεία:

Αλέξανδρος Αβρανάς: «Σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχει αξιοκρατία, ότι υπάρχει η ανάγκη να ακουστεί η αλήθεια. Ευχαριστώ τους παραγωγούς μου, τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, τους ηθοποιούς μου και όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η ταινία».

Θέμης Πάνου: «Είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζω στο σινεμά μετά από 30 χρόνια στο θέατρο, ο Αλέξανδρος με εμπιστεύτηκε και όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω ότι γίνεται μια περιδίνηση γύρω από τα ελληνικά πράγματα και ότι μάλλον κάνουμε καλή δουλειά παρόλες τις αντίξοες συνθήκες. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να το συνεχίσουμε αυτό, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να πιέσουμε ώστε να ανοίξουν οι πόρτες».

Ακούστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Αβρανά αποκλειστικά στο ellines.com

Alexandros Avranas @ellines.com by Ellinescom on Mixcloud

Αναλυτικά, τα βραβεία του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, απέσπασαν οι εξής ταινίες:

  • Βραβείο Επιτροπής: «The Police Officer’s Wife» του Φίλιπ Γκρένινγκ
  • Βραβείο Σεναρίου: «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς (σενάριο: Στιβ Κούγκαν)
  • Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας: Ελενα Κότα για το «Via Castellana Bandiera» της Εμα Ντάντε
  • Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας: Θέμης Πάνου για το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά
  • Βραβείο Σκηνοθεσίας: Αλέξανδρος Αβρανάς για το «Miss Violence»
  • Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: «Stray Dogs» του Τσάι Μινγκ Λιανγκ
  • Χρυσός Λέοντας: «Sacro GRA» του Τζιανφράνκο Ρόσι

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ