Διεθνές νομικό συνέδριο στην Αθήνα
Καλά Νέα

Διεθνές νομικό συνέδριο στην Αθήνα

Σημαντικές προσωπικότητες και καθηγητές της Νομικής Επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο, θα παρευρεθούν στο «Διεθνές Συνέδριο Δικονομικού Δικαίου» που διοργανώνει το Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Δικονομικού Δικαίου σε συνεργασία με το που διοργανώνει από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Το συνέδριο που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας έχει ως θέμα τις «Ειδικές Διαφορές Εμπορικού Δικαίου, διαφορές Ναυτικού Δικαίου, διαφορές Διανοητικής Ιδιοκτησίας, διαφορές και Διαδικασίες Εξυγίανσης (Πτώχευσης) και Εναλλακτικές Διαδικασίες Επίλυσης Εμπορικών Διαφορών, τη λεγόμενη διαμεσολάβηση».

Τις εισαγωγικές ομιλίες θα εκφωνήσουν οι Καθηγητές Loic Cadiet (Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δικονομικού Δικαίου) και Νικόλαος Κ. Κλαμαρής (Αναπληρωτής Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών – Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων), ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Καθηγητής Βασίλειος Σκουρής.

Εισηγητές στο Συνέδριο θα είναι επίσης η Kαθηγήτρια Καθηγήτρια Aya Yamada, ο Καθηγητής Γεώργιος Ορφανίδης, η Καθηγήτρια Teresa Wambier, η Καθηγήτρια Frederique Ferrand, o Καθηγητής Remo Caponi, o Καθηγητής Peter Murray και ο Καθηγητής Peter Gottwald, και ο δικηγόρος Γρηγόριος Τιμαγένης Δ.Ν.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Ερευνών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ