Αυστραλιανό Πανεπιστήμιο τιμά τον Καβάφη
Καλά Νέα

Αυστραλιανό Πανεπιστήμιο τιμά τον Καβάφη

Η Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας διοργανώνει διεθνές συμπόσιο, μεταξύ 18-20 Ιουνίου 2013, για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη.

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του και των 80 χρόνων από το θάνατό του, προσκλήθηκαν, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, επιστήμονες από όλο τον κόσμο να συζητήσουν την πολιτιστική σημασία του έργου του και για τη διαχρονικότητα της ποίησής του.

Στο ακαδημαϊκό συμπόσιο θα παραστούν διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των,  Δρ Μαρία Boletsi Πανεπιστημίου Leiden, Δρ Αντώνη Δρακόπουλο Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, αναπληρωτή καθηγητή Karen Emmerich Πανεπιστήμιο Όρεγκον ΗΠΑ,  καθηγητή Gregory Jusdanis Πανεπιστημίου Ohio State ΗΠΑ, καθηγητή Βρασίδα Καραλή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Σίδνεϊ Sir Nicholas Laurantos, Δρ Δημήτρη Παπανικολάου Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Δρ Γεώργιο Συρίμη Πανεπιστημίου Yale ΗΠΑ και καθηγητή Μιχάλη Τσιανίκα Πανεπιστημίου Flinders.

«Ο Ε.Μ. Forster είχε πει για τον Καβάφη, ότι βλέπει τον κόσμο από μια μικρή οπτική γωνία. Φαίνεται ότι η γωνία έχει απήχηση περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Δουμάνης του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας και συντονιστής της εκδήλωσης αυτής.

Μετά από τις 2 ημέρες ακαδημαϊκού συμποσίου, στις 20 Ιουνίου θα ακολουθήσουν 2 εκδηλώσεις ανοικτές για το κοινό:
1. Ένα εργαστήριο για τους μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σύδνεϋ με θέμα – γιατί τώρα πρέπει να διαβάζουμε Καβάφη περισσότερο από ποτέ. Αυτό το εργαστήριο υπό την επίβλεψη των καθηγητών Boletsi, Emmerich και Συρίμη θα διεξαχθεί μεταξύ 1-2:30μμ, στο Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας, Kensington Campus.
2. Κ.Π. Καβάφης: Δημόσια συζήτηση: Αυτή η δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο John Niland Scientia στο Kensington Campus του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, στις 6.30μμ και προσκαλεί το ευρύ κοινό να παρακολουθήσει και να συζητήσει την ποίηση του Καβάφη και την κληρονομιά του, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε πέρα από το να παρουσιαστεί το έργο ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου, αλλά και να αναδειχθεί το ενδιαφέρον της Σχολής και η δέσμευσή της για την έρευνα στις Ελληνικές Σπουδές.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ