Έλληνες πιάνουν τα σύννεφα στη Μελβούρνη
Καλά Νέα

Έλληνες πιάνουν τα σύννεφα στη Μελβούρνη

Μετά το Νώντα Κατσαλίδη ο οποίος πήρε έγκριση να κατασκευάσει τον ουρανοξύστη Australia 108 στη Μελβούρνη, που όταν θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια θα έχει 108 ορόφους και ύψος 388 μέτρα και θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου, άλλος ένας Έλληνας φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα ακόμα ψηλότερο κτίριο επίσης στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ο Χάρης Σταμούλης επικεφαλής της εταιρίας Stamoulis Group φιλοδοξεί να κτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.

Τα σχέδια του νέου προτεινόμενου πύργου δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στο υπουργείο Χωροταξίας, αλλά ήδη ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του πως θα ρίξει την σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ.
Ο δημαρχος Μελβούρνης δήλωσε πως γνωρίζει προσωπικά τον κ. Σταμούλη, είναι ένας «εξαιρετικός κύριος» και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες του Δήμου.

Ο κ. Ντόιλ είχε παλαιότερα αντιρρήσεις και για τον πύργο του κ. Κατσαλίδη, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Πολεοδομίας, Μάθιου Γκάι, προχώρησε το έργο κανονικά.
Όσον αφορά τον ουρανοξύστη που προτίθεται να οικοδομήσει ο κ. Σταμούλης, ο κ. Γκάι έσπευσε να διευκρινίσει πως «πρόκειται για πρόταση. Μια πρόταση που θα συζητηθεί και θα ζητηθεί και η άποψη του κοινού πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».
Υπενθυμίζεται ότι το ψηλότερο κτίριο της Μελβούρνης (και του νοτίου ημισφαιρίου) έως σήμερα είναι ο πύργος «Εύρηκα» (Eureka Τower) που σχεδίασε επίσης ο Νώντας Κατσαλίδης.

Ο κ. Σταμούλης κατά το οικονομικό περιοδικό BRW, έχει περιουσία 459 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Age» θα δαπανήσει 54 εκατομμύρια δολάρια για το νέο του σπίτι που κτίζει στο αριστοκρατικό προάστιο Toorak της Μελβούρνης.

Ο κ. Σταμούλης, εκτός των άλλων διαθέτει τον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ και την εφημερίδα «Τα Νέα» στη Μελβούρνη.

Η οικογένεια Σταμούλη κατείχε και το νησάκι «Ναυσικά» (Οξιά) στο Ιόνιο που πρόσφατα φέρεται να πουλήθηκε σε εμίρη του Κατάρ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ