Έλληνες μοιράζουν γράμματα και φωτογραφίες σε συγγενείς αλλοδαπών
Καλά Νέα

Έλληνες μοιράζουν γράμματα και φωτογραφίες σε συγγενείς αλλοδαπών

Γράμματα και φωτογραφίες οικονομικών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, θα παραδώσει σε συγγενείς και φίλους τους ζευγάρι Θεσσαλονικιών που θα κάνει το γύρο της Αφρικής με μοτοσικλέτα. Ο Ηλίας Βροχίδης και η σύντροφός του, Χριστίνα Πεφάνη, τον ερχόμενο μήνα ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι με προορισμό χώρες Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το ζευγάρι θα αναλάβει συμβολικά και ρόλο «ταχυδρόμου» προς τις οικογένειες των Αφρικανών, παραλαμβάνοντας τα γράμματα και τις φωτογραφίες, με την αρωγή της οργάνωσης «Equal Society», ενώ σκοπεύουν να αναδεικνύουν, σε τακτικά χρονικά διαστήματα και μέσα από την προσωπική τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο τις νέες ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Ο Ηλίας Βροχίδης, στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο τελευταίο του ταξίδι, από το γύρο της Ασίας με μοτοσικλέτα, που ολοκλήρωσε το 2009. Για δύο χρόνια και δυόμιση μήνες περιπλανήθηκε στα πέρατα της Ανατολής, ταξιδεύοντας από το Ιράν μέχρι την Ινδία και το Πακιστάν. Ο τολμηρός, αλλά και ρομαντικός ταξιδευτής, στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσίασε στο κοινό ένα πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα, 266 σελίδων, με τις 417 καλύτερες έγχρωμες προσωπικές φωτογραφίες του, από την ταξιδιωτική του εμπειρία, με τίτλο «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το προηγούμενο ταξίδι του Ηλία Βροχίδη στο προφίλ του στο ellines.com εδώ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ