17χρονη Ελληνίδα νικήτρια σε διεθνή διαγωνισμό κόμιξ της ΝΑΣΑ
Καλά Νέα

17χρονη Ελληνίδα νικήτρια σε διεθνή διαγωνισμό κόμιξ της ΝΑΣΑ

Η Αντζέλικα-Μαρία Μέρου από το Άργος, είναι ανάμεσα στους νικητές διεθνούς διαγωνισμού κόμιξ που διοργάνωσε η NASA. Η 17χρονη Ελληνίδα δημιούργησε έναν άνθρωπο-ρομπότ το οποίο πρόκειται να εξερευνήσει διάφορους «φιλικούς» πλανήτες με τελικό προορισμό τον Άρη. Αυτή είναι η ιστορία του κόμικ που βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού που διοργανώνει η NASA “Humans in Space – Youth Art Competition” με θέμα «Πώς ο άνθρωπος μπορεί να εξερευνήσει το Διάστημα, με ποιες τεχνολογίες και τι θα βρει;».

Η Αντζέλικα-Μαρία από μικρή έδειξε το ταλέντο της στο σχέδιο, το οποίο και αγαπά, άλλωστε και οι γονείς της έχουν καλλιτεχνικές θα λέγαμε ανησυχίες, καθώς η μητέρα της είναι μουσικός ενώ ο πατέρας της πολιτικός μηχανικός. Έτσι όταν η μητέρα της είδε την ανακοίνωση για τον διαγωνισμό δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη και η νεαρή μαθήτρια δήλωσε συμμετοχή.

«Πριν καν αρχίσω να σχεδιάζω, είδα ντοκιμαντέρ για το Διάστημα, διάβασα βιβλία, μπήκα στο internet, κυρίως όμως με βοήθησαν οι πηγές της ίδιας της NASA» δήλωσε στα Νέα και συνέχισε «Η ιδέα στην πραγματικότητα ήρθε από ένα από τα επιτεύγματα της ίδιας της NASA, ένα ρομπότ με κάποια εξωτερικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, το R2.»

Η Αντζέλικα-Μαρία δεν βλέπει τα κόμιξ ως χόμπι, αλλά επιθυμεί στο μέλλον να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο και όνειρό της είναι να εργαστεί σε κάποια μεγάλη εταιρεία όπως η  Marvel ή Disney.

Η 17χρονη είναι η μόνη Ελληνίδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό και διακρίθηκε ανάμεσα σε 2.076 παιδιά από 52 χώρες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ