Ο ηθοποιός Stephen Fry διαφημίζει την Ελλάδα μέσω twitter
Καλά Νέα

Ο ηθοποιός Stephen Fry διαφημίζει την Ελλάδα μέσω twitter

Ο Stephen Fry ένας από τους πιο γνωστούς και εκκεντρικούς Βρετανούς ηθοποιούς είναι υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και γνωστός φιλέλληνας.

Ο διάσημος Βρετανός ήρθε στη χώρα μας και όπως φαίνεται από τις δημοσίεύσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το διασκέδασε αφάνταστα. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, επισκέφθηκε τους Δελφούς, την Ακρόπολη, την αρχαία Μεσσήνη και άλλα αξιοθέατα, ενώ συναντήθηκε και με την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία του είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση επίσκεψης.

Κατά την ξενάγηση του στο Μουσείο της Ακρόπολης, o Stephen Fry ενημερώθηκε για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας από τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή. Παράλληλα, ζήτησε και ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες για ορισμένα από τα γλυπτά της αρχαϊκής εποχής.

O Βρετανός ηθοποιός δήλωσε πως «οι Βρετανοί τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα και τη βλέπουν ως ένα ιδανικό, ασφαλή προορισμό για διακοπές. Ο παγκόσμιος πολιτισμός οφείλει πολλά στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

Ο Stephen Fry έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter «Δεν φαίνεται (η Ελλάδα) να έχει καταπονηθεί από την κρίση. Είναι πάντα φιλική και διασκεδαστική». Για την Ακρόπολη: «εκεί γεννήθηκαν τα πάντα», δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία από τον Παρθενώνα. Φτάνοντας στους Δελφούς έγραψε χαρακτηριστικά: «Τι να ρωτήσω την Πυθία στον ομφαλό της γης;».

Πριν λίγο καιρό στην προσωπική του ιστοσελίδα stephenfry.com δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο του εγκαλώντας την Βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

O Stephen Fry έγινε διάσημος από τους ρόλους του σε ταινίες όπως το «V for Vendetta» και «Η ταραγμένη ζωή του Όσκαρ Γουάιλντ», αλλά και από τη σειρά του BBC, «Μαύρη Οχιά».

Δείτε μερικές από τις δημοσιεύσεις του στο twitter κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ