Έλληνας στο τιμόνι της Philip Morris International
Καλά Νέα

Έλληνας στο τιμόνι της Philip Morris International

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος από τον Πύργο της Ηλείας έφθασε στην κορυφή της μεγαλύτερης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας στον κόσμο Philip Morris International. Η αλλαγή στην πυραμίδα της ηγεσίας έγινε λίγες μέρες νωρίτερα στη Νέα Υόρκη.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Philip Morris International ανακοίνωσε ότι ο ελληνικής καταγωγής Ανδρέας Καλαντζόπουλος και υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας αναλαμβάνει τη θέση του Chief Executive Officer (CEO), δηλαδή παίρνει στα χέρια του το τιμόνι του πολυεθνικού κολοσσού αφού αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος θα διοικεί την εταιρεία από τις 8 Μαΐου 2013 μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο Έλληνας μάνατζερ πήρε τα ηνία μιας επιχείρησης που η κεφαλαιοποίησή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέρχεται στα 150 δισ. δολάρια, όσο είναι σχεδόν το ΑΕΠ της Ελλάδας. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επικεφαλής Λούις Καμιλέρι αποφάσισε να αφήσει την ενεργό επιχειρηματική δράση και προτίμησε να κρατήσει τον ρόλο του προέδρου της εταιρείας.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα και εμπρός στα φώτα της δημοσιότητας με τη συμφωνία που έκανε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που προέβλεπε την επιπλέον αγορά προϊόντων καπνού από τους Ελληνες καπνοπαραγωγούς.

Ο κ. Καλαντζόπουλος, σήμερα 55 ετών, εντάχθηκε στην εταιρεία το 1985 και εργάστηκε στην Κεντρική Ευρώπη, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Philip Morris Πολωνίας, προτού γίνει πρόεδρος της Περιφέρειας Ανατολικής Ευρώπης το 1999.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ