Η νέα Διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Κομισιόν είναι Ελληνίδα
Καλά Νέα

Η νέα Διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Κομισιόν είναι Ελληνίδα

Σημαντική τιμή για τη χώρα μας καθώς στα τέλη Μαίου του 2024, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε την κ. Φωτεινή Ιωαννίδου ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πλωτών Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (ΓΔ MOVE). Η εν λόγω Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αρμόδια για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την κινητικότητα και τις μεταφορές.

Υπό τη νέα της ιδιότητα, η κ. Ιωαννίδου, η οποία είναι Ελληνίδα υπήκοος, θα αξιοποιήσει την εκτεταμένη, υπερτριακονταετή επαγγελματική πείρα της στον τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 12 ετών σε διευθυντικές θέσεις στην Επιτροπή. Η κ. Ιωαννίδου διαθέτει ισχυρές ηγετικές και διοικητικές της ικανότητες, καθώς και ικανότητά αποτελεσματικού στρατηγικού συντονισμού. Οι άριστες αναλυτικές της δεξιότητες και η προσανατολισμένη στα αποτελέσματα προσέγγισή που ακολουθεί, θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις οργανωτικές και επιχειρησιακές προκλήσεις. Υπό τη νέα της ιδιότητα, θα αξιοποιήσει επίσης τις εκτενείς γνώσεις της επί διαφόρων πτυχών της πολιτικής μεταφορών, όπως της εφοδιαστικής, των θαλάσσιων και των εσωτερικών πλωτών μεταφορών, καθώς και της βιώσιμης και καινοτόμου κινητικότητας.

Η κ. Φωτεινή Ιωαννίδου επί του παρόντος είναι ασκούσα καθήκοντα Διευθύντριας στη Διεύθυνση Πλωτών Μεταφορών. Έχει διαπραγματευτεί επιτυχώς διάφορους φακέλους πολιτικής που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της εν λόγω Διεύθυνσης στο πλαίσιο των διοργανικών σχέσεων, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, τεσσάρων τριμερών διαλόγων επί της της τελευταίας δέσμης μέτρων για τη ναυτιλία. Προηγουμένως διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύντρια στην ίδια Διεύθυνση, και ήταν υπεύθυνη για την προετοιμασία και τον συντονισμό των θέσεων της ΕΕ στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, μεταξύ άλλων στο ζήτημα της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.

Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 1994, είχε εργαστεί ως διαχειρίστρια έργου για ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο που εστίαζε σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συστημάτων πολιτικής αεροπορίας.

Η κ. Ιωαννίδου είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στην ηλεκτρονική και στα πληροφορικά συστήματα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ