Ο μόνος Έλληνας καλεσμένος του Μακρόν στο φετινό summit της γαλλικής προεδρίας
Καλά Νέα

Ο μόνος Έλληνας καλεσμένος του Μακρόν στο φετινό summit της γαλλικής προεδρίας

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, o κ. Λάμπρος  Μπισαλάς είναι  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου στην SunlightGroup Energy Storage Systems, κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Ήταν ο μοναδικός Έλληνας, στην 7η Σύνοδο Κορυφής Choose France, παρευρέθηκε ύστερα από πρόσκληση του ιδίου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν χθες στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
Συμμετείχε στο φετινό summit της γαλλικής προεδρίας το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης φιλοξένησε περί τα 180 στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτικών ταμείων.

Η ελληνική Sunlight ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες για τη μετάβαση της πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη μέσω της αποθηκευμένης ενέργειας, «είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει ποτέ προσκληθεί σε αυτήν την περίφημη παγκόσμια σύνοδο κορυφής, όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σημαντικότερων εταιρειών στον κόσμο καλούνται να συζητήσουν τις επενδύσεις στη Γαλλία και να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υποστήριξη που απαιτείται,ώστε να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα», λέει ο κ. Μπισαλάς σε δηλώσεις του και συνεχίζει:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να παρευρεθώ στο Gala που διοργάνωσε ο πρόεδρος Μακρόν και να συνδειπνήσω με τους παγκόσμιους CEOs των Airbus, Manpower, Liebherr, Dassault, Scania και τον υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω γύρω από τις επενδύσεις με την ιδρύτρια και πρόεδρο της Ardian, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού fund με 160 δισ. ευρώ υπό διαχείριση, κυρία DominiqueSenequier, μεγάλη φίλη της Ελλάδας».

Ο Λάμπρος Μπισάλας, κατέχει Executive MBA από το IMD Business School και το Advanced Management Program από το Harvard Business School.

Οδήγησε τον όμιλο Sunlight και τις θυγατρικές του, σε μία εκθετική ανάπτυξη, καινοτομία και κερδοφορία καθώς και την επέκταση σε νέες αγορές και περιοχές. Έχει ηγηθεί της ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης βιομηχανικών μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα και εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στην απόκτηση και ενσωμάτωση στρατηγικών συνεργατών και περιουσιακών στοιχείων.

Παθιασμένος με τη δημιουργία βιώσιμων και επεκτάσιμων λύσεων για την ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της πρόσβασης στην ενέργεια. Προσπαθεί συνεχώς  να ενδυναμώνει και να εμπνέει  την ομάδα του και τους ενδιαφερόμενους φορείς για να επιτύχουν το κοινό τους όραμα και στόχους.To 2023 αναδείχθηκε ο καλύτερος manger της χρονιάς, στη λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων MANAGER OF THE YEAR, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ