Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουγιουμτσίδης- Το πρώτο μετάλλιο στους άνδρες έπειτα από 14 χρόνια
Καλά Νέα

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουγιουμτσίδης- Το πρώτο μετάλλιο στους άνδρες έπειτα από 14 χρόνια

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 79 κ. ελευθέρας πάλης στη Βουδαπέστη.  

Μόλις λίγες ημέρες μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία U23, πέτυχε το ίδιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Στον τελικό, ο 20χρονος Έλληνας νίκησε τον Αζέρο Ασφάρ Ασίροφ (7-6) και κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στους άνδρες, έπειτα από 14 χρόνια. 

Έπειτα από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, ο Κουγιουμτσίδης θα κάνει «άλμα» τριών θέσεων και θα φτάσει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του.

 

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 79κ., με νίκη 7-6 επί του Ασφάρ Ασίροφ στον μεγάλο τελικό. 

Αυτό είναι το πρώτο που κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του 20χρονου παλαιστή μία τεράστια ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον εξαιρετικό Ασίροφ, ο Κιουγιουμτζίδης επικράτησε στο τέλος, παίρνοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ