Ο Εμμανουήλ Καραλής «πέταξε» στα 5,81μ!
Καλά Νέα

Ο Εμμανουήλ Καραλής «πέταξε» στα 5,81μ!

Ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ) διανύει δίχως αμφιβολία την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα στις διοργανώσεις που συμμετείχε από την αρχή της χρονιάς.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε σήμερα τον πέμπτο του αγώνα στη χρονιά και κατάφερε να περάσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του το φράγμα των 5,80 μέτρων. Ο ανερχόμενος άλτης κάνει εξαιρετικά σταθερή σεζόν, αφού σε όλους του τους αγώνες έχει ανέβει πάνω από τα 5,70 μ., ενώ σε τρεις από αυτούς ολοκλήρωσε την παρουσία του με άλμα πάνω από τα 5,75 μέτρα.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,51 μ., άφησε τα 5,61 μ. για να περάσει με την δεύτερη τα 5,71 μ. και με την πρώτη τα 5,81 μ., ενώ έπειτα είχε δύο καλά άλματα στα 5,87 μ. στην προσπάθεια του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Καραλής με την σταθερότητα που επιδεικνύει τη φετινή σεζόν έχει τις ευκαιρίες να δει τον πήχη σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη και να εξοικειώνεται με αυτά. Ο Καραλής έκανε σήμερα τη δεύτερη απόπειρα να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού (5,85 μ.), το οποίο θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ, εκεί όπου θα γίνει ο επόμενος αγώνας του. Ο Καραλής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο σημερινό αγώνα πίσω από τον Μένο Φλουν που πέρασε τα 5,87 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 6,00 μέτρα. Τρίτος ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Μάθιου Κολέτ με 5,71 μέτρα.

Στις γυναίκες η Αντζέλικα Σιντόροβα ξεπέρασε τα 4,87 μ. και βελτίωσε την δική της κορυφαία επίδοση στον κόσμο, η οποία ήταν 4,85 μέτρα. Δεύτερη με 4,81 μ. ήταν η 22χρονη Ρωσίδα Πωλίνα Κνόροζ που έκανε 11 εκ. ατομικό ρεκόρ και τρίτη η Τίνα Σούτει με 4,75 μέτρα.

 

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) είναι Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ.

Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Ο πατέρας του, Χάρης, μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας, όπως και η μητέρα του, Σάρα, η οποία κατάγεται από την Ουγκάντα. Ο Καραλής ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονούταν με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 του 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016 καθώς και σε μια Ολυμπιάδα στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020 όπου κατέκτησε την 4η θέση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σε κλειστό στίβο (5.80). Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας. Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου.

Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.80μ., που το πραγματοποίησε το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και 5.80μ. στον κλειστό, που το πραγματοποίησε το 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό. Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. Η επίδοσή του στον κλειστό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία U20.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ