Στο ράλι Ντακάρ ο Έλληνας μοτοσυκλετιστής 
Καλά Νέα

Στο ράλι Ντακάρ ο Έλληνας μοτοσυκλετιστής 

 

Ο Βασίλης Μπούδρος είναι ο αναβάτης ο οποίος θα συμμετάσχει στο ιστορικό ράλι Ντακάρ με την μοτοσικλέτα του Husqvarna FR 450 Rally και ευελπιστεί να γίνει ο τρίτος Έλληνας στην ιστορία, που θα δει τη σημαία τερματισμού στον διασημότερο αγώνα ράλι του κόσμου. Γεννημένος στην Αθήνα το 1984 ζει μόνιμα στη Ραφήνα και είναι ιδρυτής της Enduro Greece που δραστηριοποιείται στο χώρο της διοργάνωσης εκδρομών και μαθημάτων με μοτοσυκλέτες adventure και enduro. 

 

 

Έχει λάβει μέρος σε αγώνες ράλι σε Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία, Μαρόκο καθώς και σε αγώνες extreme και κλασικού enduro στην Ελλάδα. Πρόσφατα συμμετείχε στο ράλι του Μαρόκο και ο τερματισμός του ήταν απαραίτητος για να γίνει δεχτή η συμμετοχή του στο ράλι Ντακάρ. Ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι ο πρώτος του αγώνας ήταν το 2008 στη μνήμη ενός ανθρώπου που είχε χαθεί από τη ζωή. 

Ο πρώτος μου αγώνας ήταν το 2008 ένα τρέιλ ράιντ εις μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή εκείνη τη χρονιά και ο αγώνας ήταν ένα τρέιλ ράιντ για τον «Αλέκο», όπου ο Αλέκος ήταν αναβάτης μηχανών. Αλλά από το 2006 συμμετέχω σε χωμάτινες διαδρομές και ταξίδια».

 

 

Όπως εξήγησε ο Έλληνας αναβάτης την απόφαση για τη συμμετοχή του στο ράλι Ντακάρ την πήρε τον περασμένο Απρίλιο. «Τερμάτισα τον αγώνα στο ράλι στο Μαρόκο και δυόμιση εβδομάδες μετά, δηλαδή τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με ενημέρωσαν ότι έγινα δεκτός στο ράλι Ντακάρ. Όταν ειδοποιήθηκα ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί είναι οι κόποι σου που ανταμείβεσαι. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολα ότι θα έχει πολλά χιλιόμετρα και στόχος μου είναι ο τερματισμός». 

Ο Βασίλης Μπούδρος μίλησε και στην ιστοσελίδα της redbull όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο τερματισμός σε αυτόν τον αγώνα του Μαρόκο ήταν απαραίτητος για να γίνει δεκτή –από την οργάνωση- η συμμετοχή μου στο ράλι Ντακάρ. Την άνοιξη είχα πάρει μέρος στο Andalucía Rally που υποτίθεται θα εξασφάλιζε κι αυτός την συμμετοχή μου στο Ντακάρ.

 

 

 

Όμως οι δύο αγώνες δεν είχαν καμία σχέση, το ράλι του Μαρόκου ήταν πιο δύσκολο και με σαφώς πιο απαιτητική πλοήγηση, πολύ κοντά στις συνθήκες του Ντακάρ. 

Εκεί είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω για πρώτη φορά το σύστημα των checkpoints που χρησιμοποιείται και στο Ντακάρ, και να κάνω τα λάθη που κάνει κάθε πρωτάρης χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Σίγουρα η εμπειρία αυτή θα είναι ανεκτίμητη στην προσπάθειά μου στο Ντακάρ όπου λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας τα λάθη δημιουργούν κούραση και απανωτά προβλήματα». 

Η συμμετοχή του στο ράλι Ντακάρ θα πραγματοποιηθεί 2 με 14 Ιανουαρίου 2022 και θα είναι ο 44ος αγώνας του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία όπου οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών θα κληθούν να διασχίσουν περίπου 4.000 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και 2.000 χιλιόμετρα απλής διαδρομής. Οι μόνοι Έλληνες που έχουν καταφέρει να τερματίσουν μέχρι σήμερα σε αγώνα ράλι Ντακάρ είναι ο Βασίλης Ορφανός το 2003, 2005 και 2009 καθώς και ο Λουκάς Γιαννακούλης το 2003. 

Ο Βασίλης Μπούδρος είχε δηλώσει συμμετοχή στις αρχές του χρόνου στο Africa Eco Race ένας αγώνας ράλι που πραγματοποιείται στην Αφρική, στις διαδρομές που πραγματοποιούταν το ράλι Ντακάρ μέχρι το 2007, αλλά αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για τον Covid-19, και έτσι αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή για το Ντακάρ του 2022 το οποίο αποτελούσε και όνειρό του. 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ