Η συγκλονιστική φωτογραφία της απόγνωσης στη Βόρεια Εύβοια έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό «Time»
Καλά Νέα

Η συγκλονιστική φωτογραφία της απόγνωσης στη Βόρεια Εύβοια έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό «Time»

Η φωτογραφία με την 81χρονη  γυναίκα, την ώρα που οι φλόγες πλησιάζουν το σπίτι της, στις Γούβες Ευβοίας, βρίσκεται στον κατάλογο των 100 κορυφαίων του Time για το 2021 – Στον ίδιο κατάλογο και φωτογραφία του Έλληνα φωτορεπόρτερ Νικόλα Οικονόμου.

Η εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας τη φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπωμένη στο γεμάτο απόγνωση πρόσωπο μιας 81χρονης γυναίκας, αποτέλεσε μια από τις «καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς», σύμφωνα με το περιοδικό Time.

 

 

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στα περισσότερα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, παρουσιάζει την μαυροφορεμενή 81χρονη κυρία Παναγιώτα, έξω από το σπίτι της, στις Γούβες Εύβοιας, να κρατάει με απόγνωση το στήθος της με το ένα χέρι και την τσάντα της με το άλλο, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Τη συγκλονιστική αυτή εικόνα, απαθανάτισε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης του πρακτορείου SOOC, στις 8 Αυγούστου.

Η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αναγνωρίστηκε από το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Time, το οποιο την έκανε εξώφυλλο και τη συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τις «100 καλύτερες φωτογραφίες του 2021».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)


Σημειώνεται πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοίαζαν την εικόνα της τραγικής μαυροφορεμένης γυναίκας με τον εύγλωττο πίνακα του Νορβηγού εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Έντβαρτ Μουνκ «Κραυγή».

 

 

Στην ίδια λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, το Time έχει συμπεριλάβει τη φωτογραφία από την Εύβοια του Νικόλη Οικονόμου, από την Εύβοια. Η φωτογραφία δείχνει το φέρι μπόουτ που απομάκρυνε κατοίκους, ενώ πίσω τους οι φλόγες είναι σα να τους ακολουθούν, έχοντας φτάσει στη θάλασσα.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ