Το CNN αποθεώνει το Ναύπλιο: Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης
Καλά Νέα

Το CNN αποθεώνει το Ναύπλιο: Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης

Η πρωτεύουσα της Αργολίδας βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας

Η γοητεία της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, του Ναυπλίου, δεν άφησε ασυγκίνητο το CNN, που την κατατάσσει σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης.

Το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας και η αρχοντική του ομορφιά παραμένει αξεπέραστη. Οι πεζόδρομοι, οι πλατείες και τα νεοκλασσικά σπίτια μεταφέρουν την αίγλη του παρελθόντος στο παρόν, κάνοντας το Ναύπλιο να μένει χαραγμένο στο μυαλό των ταξιδιωτών.

Την ρομαντική και αρχοντική διάθεση του Ναυπλίου ανακάλυψε και το CNN κατατάσσοντας την πρωτεύουσα της Αργολίδας στην 5η θέση των 15 πιο όμορφων πόλεων της Ευρώπης.

«Το πανέμορφο Ναύπλιο γεφυρώνει το Αιγαίο με την Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο να χώνεται μέσα στο νερό (στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία κάστρα για επίσκεψη εδώ) και μια όμορφη Παλιά Πόλη που ξεχειλίζει από πίσω από τα παλιά τείχη», γράφει το CNN. «Αυτή ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, επομένως υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε», σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μπάνιο, αλλά και να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο.

Οι 15 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης

  1. Giethoorn, Ολλανδία

  2. Γκιμαράες, Πορτογαλία

  3. Roscoff, Γαλλία

  4. Roscoff, Ιταλία

  5. Ναύπλιο, Ελλάδα

  6. Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνι

  7. Mazara del Vallo, Σικελία

  8. Clovelly, Ηνωμένο Βασίλειο

  9. Dinkelsbühl, Γερμανία

  10. Κόρτσουλα, Κροατία

  11. Kenmare, Ιρλανδία

  12. Πιράν, Σλοβενία

  13. Reine, Νορβηγία

  14. Regencos, Ισπανία

  15. Τάρνοου, Πολωνία

Το ειδυλλιακό και ερωτικό Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο. Τρία κάστρα-σύμβολα, μουσεία με ανεκτίμητους θησαυρούς, ιστορικές εκκλησίες, πανέμορφα νεοκλασικά και πλακόστρωτα καλντερίμια μυρωμένα με βουκαμβίλιες σε ταξιδεύουν σ’ άλλες εποχές. Οργανωμένες, καθάριες παραλίες αλλά και μικροί, παρθένοι όρμοι σε αγκαλιάζουν αφήνοντας ανεξίτηλο στη μνήμη το ταξίδι σου στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Το Ναύπλιο, πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας με τη μεγάλη και λαμπρή του ιστορία αλλά και την εξαίσια φυσική του ομορφιά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο επισκέπτονται την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος που τους θυμίζει κάτι από την ιταλική Νάπολι ή τη Φλωρεντία μιας και το βενετσιάνικο στοιχείο είναι έντονο σε κάθε βήμα.

 

 

Μέσα στα γραφικά στενά της πόλης απλώνεται όλη η ιστορία της σαν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που την προστατεύουν στοργικά τα 3 κάστρα της. Πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια, μουσεία με μοναδικούς θησαυρούς, βυζαντινές εκκλησίες που σημάδεψαν τη Νεότερη ιστορία και οθωμανικά τεμένη εναρμονίζονται πλήρως με το μεθυστικό άρωμα που αναδύουν οι βουκαμβίλιες.

Πέραν των πολλών μνημείων η πόλη διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου, αλλά και καθάριες παραλίες -που έχουν αποσπάσει γαλάζιες σημαίες- για τους λάτρεις της κολύμβησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ