Υποψήφιος της European Athletics για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον στίβο  
Καλά Νέα

Υποψήφιος της European Athletics για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον στίβο  

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είναι υποψήφιος για κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς στον στίβο, όπως ανακοίνωσε το European Athletics.

Ο 23χρονος άλτης του μήκους ήταν υποψήφιος για ανερχόμενος αθλητής της χρονιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2017 και το 2018, ωστόσο για πρώτη φορά διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στην Ευρώπη.

Ο Τεντόγλου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο μήκος με επίδοση 8.41 μέτρα, ενώ είχε την κορυφαία επίδοση με 8.60 μέτρα.

Όλοι οι υποψήφιοι του συγκεκριμένου βραβείου είναι Χρυσοί Ολυμπιονίκες. Από τους υποψηφίους ξεχωρίζουν ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 400 μέτρων με εμπόδια και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Κάρστεν Βάρχολμ και ο φοβερός επικοντιστής Μόντο Ντουπλάντις.

 

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι γεννημένος το 1998 και ανήκει στη ΓΕ Γραβενών. Ο «χρυσός» άλτης, παλαιότερα, ασχολούταν ενεργά με το παρκούρ και στη διάρκεια ενός αγώνα τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα ήταν σίγουρος πως ο Μίλτος ανήκε αναμφίβολα στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές.

 

Επίσης, ο 23 χρονος έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμά του σε επίπεδο ανδρών, ενώ είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Προηγούμενες διακρίσεις του σε διεθνές επίπεδο ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (Κ18) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ