Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα – Έλληνας φωτογράφος στους φιναλίστ
Καλά Νέα

Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα – Έλληνας φωτογράφος στους φιναλίστ

H μαγεία των ωκεανών, αλλά και οι απειλές που διατρέχει η θαλάσσια ζωή αναδεικνύονται κάθε χρόνο μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που διεκδικούν τα Ocean Photography Awards. 

Στις εικόνες του φετινού διαγωνισμού που αποτυπώνουν τους κινδύνους για τις θάλασσες είναι και μια  εντυπωσιακή αλλά και συνάμα ανησυχητική φωτογραφία που τράβηξε ο Νικόλας Σαμαράς στο Στρατώνι Χαλκιδικής.  

Ο Έλληνας φωτογράφος απαθανάτισε έναν ιππόκαμπο, που έχει «μπλεχτεί» σε μία χειρουργική μάσκα και με αυτή την εικόνα είναι υποψήφιος για το βραβείο στην κατηγορία Conservation Photographer of the Year. 

 

 

«Όταν βουτάς τακτικά σε ένα σημείο, έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις αλλαγές. Επισκέπτομαι το Στρατώνι συχνά για να παρατηρήσω και να φωτογραφίσω τον τοπικό πληθυσμό ιππόκαμπων. Η μεγαλύτερη πρόσφατη αλλαγή: τα απορρίμματα του COVID», δήλωσε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ο Νικόλας Σαμαράς.  

 

Η φωτογραφία αυτή υπενθυμίζει πόσο εγωιστικές είναι οι πράξεις των ανθρώπων, επισημαίνει, καθώς «έχουν το ένστικτο της αυτοπροστασίας, αλλά ξεχνάνε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας». 

 

Κάποιες από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που διεκδικούν τα φετινά βραβεία σε τέσσερις από τις κατηγορίες των Ocean Photography Awards

 

Conservation Photographer of the Yea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ