Ο θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη και η πρόκριση στις 4 του Αμερικάνικου Τουρνουά 
Καλά Νέα

Ο θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη και η πρόκριση στις 4 του Αμερικάνικου Τουρνουά 

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε το Νο4 κόσμου την Καρολίνα Πλίσκοβα με μια μοναδική νίκη παίρνοντας και τα δύο σετ χωρίς ανάσα. 

Με μία ακόμη επική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε και το εμπόδιο της Καρολίνα Πλίσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε με 22 συνεχόμενους κερδισμένους πόντοι στο σερβίς να περάσει το εμπόδιο της φιναλίστ πριν από λίγους μήνες στο Γουΐμπλεντον Πλίσκοβα.Πλέον αναμένει την αυριανή ημέρα όποτε και τα ξημερώματα θα αντιμετωπίσει την Βρετανίδα Έμα Ραντουκάνου.

Το σερί πάντως αυτό της Μαρίας Σάκκαρη εντυπωσίασε τους πάντες με το US Open να φιλοξενεί στο Twitter απόσπασμα από τις δηλώσεις της αμέσως μετά το τέλος του ματς και να πλαισιώνει το βίντεο με την λεζάντα: «22 σερί κερδισμένοι πόντοι στο σερβίς; Εντυπωσίασε μέχρι και τον εαυτό της».

 

 

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο αγώνα, μετά την νίκη της Ελληνίδας αθλήτριας απέναντι στην Μπιάνκα Αντρέσκου το US Open αφότου ενημέρωσε πως ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας του US Open στις γυναίκες, δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο απεικονιζόταν η Μαρία Σάκκαρη ως ελληνίδα πολεμίστρια με την ρακέτα αλλά και μία ασπίδα.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά από την επική πρόκριση της στους “4” του US Open, η Μαρία Σάκκαρη δεν πίστευε πως πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ρωτήθηκε μετά από την επική νίκη της για το φανταστικό σερί 22 κερδισμένων πόντων στο σερβίς της και είπε: «Είμαι εντυπωσιασμένη. Εμπιστευόμουν ήδη το σερβίς μου, αλλά τώρα θα το εμπιστεύομαι ακόμα περισσότερο. Σέρβιρα καλά, η Καρολίνα είναι πιθανότατα καλύτερη server στο tour, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να βγάλω πολλές επιστροφές για να μπορέσω να κάνω τουλάχιστον ένα break σε κάθε σετ. Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Έπρεπε να αποδεχτώ το γεγονός πως θα έκλεινε κάποια games εύκολα είμαι άφωνη, δεν ξέρω τι να πω».

 

 

Φυσικά ρωτήθηκε για τον ημιτελικό με την 18χρονη Έμα Ραντουκάνου και είπε: «Πρώτα απ’ όλα είναι θαυμάσιο για το άθλημά μας, να έχουμε τόσες πολλές νέες παίκτριες να παίζουν πολύ καλά αυτή την περίοδο. Η Έμα και η Λέιλα έχουν πολύ καλά σερί. Αλλά εμπιστεύομαι το παιχνίδι μου, πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, θα σας δω όλους αύριο εδώ».

Κλήθηκε να σχολιάσει και τον αγώνα που ακολούθησε αυτόν του Τζόκοβιτς με τον Μπερετίνι και τόνισε: «Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Νόβακ τώρα είναι τεράστιο για το άθλημα. Μη με ρωτάτε ποιος θέλω να κερδίσει, γιατί ο Μπερετίνι είναι καλός μου φίλος, o Νόβακ είναι επίσης φίλος και πολύ ωραίος τύπος».

 

 

Για το που αφιερώνει τη νίκη της: «Νομίζω ότι είναι μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα. Δεν είχε την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι με το Roland Garros. Αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δεν θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια».

Κι όλα αυτά ενώ προέρχονταν από έναν αγώνα θρίλερ για τους 16 κόντρα στην Αντρεέσκου… Μόνο που η Μαρία σήμερα έδειχνε πιο φρέσκια από ποτέ, καταφέρνοντας να φτάσει στον δεύτερο ημιτελικό ενός τουρνουά Grand Slam στην καριέρα της και πλέον αύριο τα ξημερώματα θα αντιμετωπίσει την Βρετανίδα Έμα Ραντουκάνου.

Στα δύο πρώτα γκέιμ αμφότερες κράτησαν το σερβίς τους με σχετική άνεση, όμως στο τρίτο η Μαρία είχε τρομερές επιστροφές στα σερβίς της Πλίσκοβα η οποία πήρε τον πρώτο πόντο, αλλά έχασε τους τέσσερις επόμενους για το μπρέικ!

Κι από εκείνο το σημείο και μετά η Μαρία ήταν πραγματικά απολαυστική στα γκέιμ που σέρβιρε και τρομερά ανταγωνιστική στα σερβίς της Πλίσκοβα. Η Σάκκαρη δεν έδωσε πόντο στην Τσέχα όταν σέρβιρε κι απείλησε με νέο μπρέικ, αλλά τελικά πήρε το σετ με 6-4.

 

 

Στο δεύτερο υπήρχε μια μεγαλύτερη ισορροπία μέχρι τα μισά. Η Σάκκαρη συνέχιζε να είναι εντυπωσιακή σε όλα της τα χτυπήματα, έτρεχε την Πλίσκοβα σε όλο το γήπεδο με την αντίπαλο της να κρατά το προβάδισμα μέχρι το 2-3.

Εκεί όμως η Μαρία ισοφάρισε κι αμέσως μετά ήρθε το μπρέικ που έψαχνε για να ακολουθήσει ένα ακόμη γκέιμ χωρίς να δώσει πόντο για να φτάσει στο 5-3.

Η Πλίσκοβα μείωσε σε 5-4, αλλά η Μαρία σέρβιρε για το ματς και έφτασε σε διπλό ματς πόιντ. Δύο λάθη όμως έφεραν την ισοπαλία και την αγωνία στο κατακόρυφο, χωρίς η Μαρία να πανικοβληθεί. Ένα καλό πρώτο σερβίς έδωσε το τρίτο ματς πόιντ που ήταν και το φαρμακερό. Ένας γουίνερ στην ευθεία έδωσε οριστικό τέλος κι εκεί ήταν η μοναδική στιγμή που η Μαρία λύγισε…

Κάθισε για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε πετύχει με το ατελείωτο χειροκρότημα του κόσμου να συνοδεύει τις σκέψεις της. Η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται και στη Νέα Υόρκη…

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ