Κατέκτησε την κορυφή των Ιμαλαΐων
Καλά Νέα

Κατέκτησε την κορυφή των Ιμαλαΐων

Ο Αντώνης Συκάρης μετά από 70 ημέρες στα Ιμαλάια έφτασε στην Αθήνα πριν λίγες μέρες. Στις 16 Απριλίου 2021, πραγματοποίησε την πρώτη ελληνική ανάβαση στο βουνό των χιονοστιβάδων, το Annapurna. Ο ορειβάτης κατέκτησε την 5η κορυφή της ζωής του, άνω των 8.000μ., επιχειρώντας δύο φορές από την κατασκήνωση 4 στα 6.890μ. Τελικά, κατάφερε να πατήσει στην κορυφή στις 14:00 και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που έχει ανέβει στις 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000μ. Μέσω των social media, αφιέρωσε αυτή τη σημαντική κορυφή στην Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες και στους Έλληνες ορειβάτες. 

 

 

Ο στόχος του ήταν και είναι να ολοκληρώσει το project Grand Slam, δηλαδή την ανάβαση και στις 14 ανεξάρτητες κορυφές άνω των 8.000μ., γι’ αυτό συνέχισε τις προσπάθειές του σε ένα ακόμα βουνό 8.000μ., το Dhaulagiri (8.167μ.).

Στο Dhaulagiri όμως και στην κατασκήνωση  5.700μ τον βρήκε ο Covid19 όπως και όλη την ομάδα του . Έτσι ο Αντώνης μετά από μια μεγάλη περιπέτεια επέστρεψε στην Katmandu όπου παρέμεινε σε καραντίνα για 14 ημέρες ,αφού κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά γρήγορα τον Covid ,αντιμετώπισε το lock down της Kathmandu ,οι πτήσεις είχαν απαγορευτεί και ήταν αδύνατον να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τελικά με την πολύτιμη βοήθεια του εξαιρετικού ανθρώπου και Πρέσβη της χώρας μας στις Ινδίες Διονύση Κυβωτό που εργάστηκε αγόγγυστα τις τελευταίες μέρες κατάφερε να τον εντάξει στην κατευθείαν πτήση επαναπατρισμού της Iberia (Κατμαντού Μαδρίτη 12 ώρες) που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας σε συνεργασία με την ισπανική πρεσβεία του Νεπάλ που είχε στόχο να επαναπατριστεί όλους τους Ισπανούς που βρισκόταν στο Νεπάλ μαζί με αυτούς και τον Αντώνη Συκάρη. 

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Συκάρη 

Ο Αντώνης Συκάρης, μετρώντας ήδη 31 χρόνια ορειβατικής πορείας, έχει ανέβει με επιτυχία 134 κορυφές στο εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει 63 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου. Πρόκειται για το μοναδικό Έλληνα, που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ., ενώ έχει ακόμα σκαρφαλώσει 54 κορυφές πάνω από τα 4.000 μ. στις Άλπεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ