Η Ελληνίδα που κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ -Με ένα φιλμ εικονικής πραγματικότητας 
Καλά Νέα

Η Ελληνίδα που κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ -Με ένα φιλμ εικονικής πραγματικότητας 

To Βραζιλιάνικο φιλμ εικονικής πραγματικότητας με τίτλο «The Line», σε σκηνοθεσία Ricardo Laganaro, απέσπασε βραβείο Primetime EMMY στην κατηγορία Outstanding Innovation in Interactive Programming. Το βραβείο ΕΜΜΥ έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς διακρίσεων του φιλμ, τόσο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2019 ως Best VR Experience, αλλά και άλλων διακρίσεων σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Η Αλεξία Κυριακοπούλου, CEO της Ελληνικής εταιρείας Wonder Immersive και παραγωγός της ARVORE που συμμετείχε και στην σεναριογραφία του φιλμ δήλωσε σχετικά «Το να βραβεύεται μία VR ταινία με Primetime EMMY σε κατηγορία καινοτομίας από ένα μέρος του κόσμου που δεν βλέπεις συχνά τέτοιες διακρίσεις, είναι πολύ τιμητικό και ξεπερνά κάθε μου προσδοκία. Είμαι πολύ περήφανη και συγκινημένη για την ταλαντούχα ομάδα μας στην ARVORE και τον χαρισματικό μας σκηνοθέτη Ricardo Laganaro που μαζί φτιάξαμε μία τόσο απλή, ρομαντική και νοσταλγική ιστορία που ξεχωρίζει στην σημερινή εποχή».

 

 

The Line: Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ ταινία

Το The Line, επιτρέπει στον θεατή να «ξεκλειδώσει» έναν μαγευτικό κόσμο. Η ταινία μιλάει για τον φόβο της αλλαγής και διαδραματίζεται σε ένα μοντέλο κλίμακας της δεκαετίας του 1940 στο Σάο Πάολο και ακολουθεί τον Pedro, μια μινιατούρα κούκλα που ακολουθεί την ίδια διαδρομή και ρουτίνα κάθε ημέρα.

Στο τέλος της κάθε ημέρας αφήνει ένα λουλούδι έξω από το σπίτι της Rosa, το κορίτσι που αγαπά. Οι δυο ήρωες της ταινίας, είναι το ιδανικό ταίρι ο ένας για τον άλλο, αλλά διστακτικοί στο να σπάσουν τα περιοριστικά δεσμά, να υπερβούν τα όρια και να ζήσουν ολοκληρωτικά -όπως ακριβώς θα ήθελαν- την ιστορία αγάπης τους.

Το The Line είναι διαθέσιμο στο headset Oculus Quest και παραμένει μια από τις καλύτερες συναρπαστικές αφηγηματικές εμπειρίες που διατίθενται στην πλατφόρμα . Διαρκεί περίπου 15 λεπτά και υποστηρίζει την δυνατότητα Hand Tracking που δίνει την δυνατότητα στο θεατή να χρησιμοποιήσει τα ίδια του τα χέρια για την αλληλεπίδρασή του στον εικονικό κόσμο του «The Line», χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει χειριστήριο, γεγονός που αυξάνει στο έπακρο το immersion του θεατή. Μία ιδέα από το φιλμ

 

 

Η Αλεξία Κυριακοπούλου είναι κάτοχος Master στη Διαδραστική Τεχνολογία και Bachelor στον τομέα Μάρκετινγκ Επικοινωνιών και Ψυχολογίας. Έχοντας εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής όπως την FOXDigitalStudios και το Netflix, ανέπτυξε ένα πάθος για την αφήγηση μέσω νέων μέσων και τεχνολογιών.

Το πρώτο της VR διαδραστικό ντοκιμαντέρ «Normal Day» που σκηνοθέτησε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο New York University, έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Τελειώνοντας τις σπουδές της η Αλεξία εργάστηκε ως Creative Producer στην εταιρεία Arvore όπου συμμετείχε στην παραγωγή και στην σεναριογραφία της Emmy ® βραβευμένης VR ταινίας “The Line”. Τον Οκτώβριο του 2019 επέστρεψε στην Αθήνα με την πρόφαση να ξεκινήσει το δικό της εγχείρημα μέσω της νεοσυστημένης εταιρείας της WonderImmersive υποδεικνύοντας τις δυνατότητες των καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογιών στο ελληνικό κοινό.

 

 

 

WonderImmersive

Η WonderImmersive είναι μια ομάδα δημιουργών με πάθος για την αφήγηση και τις καινοτόμες τεχνολογίες. Ανακαλύπτει συνεχώς νέους τρόπους για να αλλάζει το “φανερό” με την χρήση τεχνολογικών επιτευγμάτων σε Virtual, Augmented και MixedReality, photogrammetry, 3Dscanning, projectionmapping.Η WonderImmersive είναι επιπλέον σε θέση να προσφέρει λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να βρεθούν μαζί και να αλληλεπιδράσουν σε ένα εικονικό περιβάλλον, είτε αυτό αφορά μια καθημερινή συνάντηση στο γραφείο είτε ένα μεγάλο event με εκατοντάδες επισκέπτες.

 

ARVORE

Η ARVORE είναι μια κορυφαία Βραζιλιάνικη εταιρεία με γραφεία στο Σάο Πάολο και το Λος Άντζελες, που δημιουργεί διαδραστικές αφηγηματικές εμπειρίες και παιχνίδια, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες εμβύθισης, όπως είναι η εικονική πραγματικότητα και η επαυξημένη πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ