Η Φολέγανδρος στα καλύτερα νησιά στον κόσμο
Καλά Νέα

Η Φολέγανδρος στα καλύτερα νησιά στον κόσμο

Οκτώ ελληνικά ξενοδοχεία και ένα ελληνικό νησί βρίσκονται στη λίστα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller, με τους νικητές των βραβείων READERS’ CHOICE AWARDS 2020.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται στα ξενοδοχεία, τις αεροπορικές εταιρίες, τους τουρ οπερέιτορ και τους προορισμούς οι οποίοι συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών του γνωστού περιοδικού. Έτσι, η Φολέγανδρος αναδείχθηκε ως ένα από τα καλύτερα νησιά στον κόσμο, και το καλύτερο στην Ευρώπη για το 2020.

 

 

 

Όσον αφορά την κατηγορία ξενοδοχείων, 8 ελληνικά βρέθηκαν στον κατάλογο των καλύτερων στην Ευρώπη για το 2020, και είναι τα: Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, The Romanos/ Costa Navarino στην Πελοπόννησο, Blue Palace στην Κρήτη, Porto Zante στη Ζάκυνθο, Grand Bretagne στην Αθήνα, Four Seasons Astir Palace, Parilio στην Πάρο, και Dexamenes στην Πελοπόννησο.

 

 

Η Φολέγανδρος είναι ένα ανέγγιχτο κομμάτι της Ελλάδας με χαλαρή ατμόσφαιρα, φιλόξενο και με όμορφες παραλίες. Αποτελεί την εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν αξιοθέατα, όμορφες παραλίες και αξιόλογη νυχτερινή ζωή.

 

 

Στη Φολέγανδρο τα τρία μικρά χωριά, Καραβοστάσι (το λιμάνι), Χώρα, Άνω Μεριά και η παραλία της Αγκάλης συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένους δρόμους.  Η Χώρα είναι κλειστή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και έχει ένα μοναδικό κέντρο με τρεις πλατείες στην σειρά. Μάλιστα,  διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές θέες προς το Αιγαίο.

Η πρώτη αναφορά στο νησί γίνεται στην ελληνική μυθολογία, όπου αναφέρεται ότι πρωτοκατοικήθηκε από βοσκούς της Δυτικής Ελλάδας που έψαχναν για βοσκότοπους. Και φυσικά, επειδή οι βοσκοί αυτοί ήταν άντρες, το νησί ονομάστηκε Πολύανδρος. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ