Βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Παγκόσμια Τράπεζα
Καλά Νέα

Βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Παγκόσμια Τράπεζα

Μια νέα γυναίκα, δραστήρια επιχειρηματίας, τιμήθηκε φέτος με το βραβείο SDGs and Her ως μία από τις επτά γυναίκες παγκοσμίως των οποίων η δραστηριότητα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της Παγκόσμιας Ατζέντας Βιωσιμότητας 2030.

Αυτή είναι η Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Wise Greece, που βοηθά τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο και μετατρέπει το δικό της κέρδος από την πώλησή τους σε τρόφιμα για ανθρώπους που ζουν στο όριο της φτώχειας.

 

 

Μέχρι σήμερα συνεργάζεται με 100 μικρούς παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα και έχει διαθέσει δεκάδες τόνους τρόφιμα σε ορφανοτροφεία και συσσίτια της χώρας.

Το βραβείο στη Μελίνα απονεμήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (United Nations).

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Wise Greece που ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια, τιμήθηκε φέτος με το βραβείο SDGs and Her, το οποίο δίνεται σε γυναίκες επιχειρηματίες, όπου η δραστηριότητα τους συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της Παγκόσμιας Ατζέντας Βιωσιμότητας 2030. Το άκρως τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα προγράμματα του O.H.E. UN Women και UNDP. Η Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια της εταιρείας μιλά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6», για τη σημαντική αυτή διάκριση.

 

 

Η Wise Greece προωθεί την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας από τη μία πλευρά μικρούς Έλληνες παραγωγούς και συμβάλλοντας από την άλλη στην αντιμετώπιση της έλλειψης βασικών τροφίμων σε όσους τα έχουν ανάγκη. Για την κοινωνική της δράση εξάλλου, η μη κερδοσκοπική εταιρεία έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, ανάμεσα σε αυτές και το βραβείο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Προωθούμε προϊόντα που παράγει η ελληνική γη, κυρίως καινοτόμα προϊόντα. Οι Έλληνες παραγωγοί πλέον επενδύουν στην καινοτομία», σημειώνει η κα. Μελίνα Ταπραντζή.

«Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από άλλες χώρες που έχουν επενδύσει τα προϊόντα τους (όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία) το να ανοίξει κάποιος σημεία πώλησης είναι εύκολο το να τα διατηρήσει είναι δύσκολο», συμπληρώνει.

Η σημαντικότητα του βραβείου ενισχύεται από το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, η Wise Greece συνέχισε το έργο της με τον ίδιο ρυθμό, επιδεικνύοντας προσαρμοστικότητα και αντοχή. Επίσης αποτελεί την μοναδική μη κερδοσκοπική που τιμήθηκε με το βραβείο SDGs and Her, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Κεντρικής Ασίας!

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός SDGs and Her αναδεικνύει τις μη κερδοσκοπικές, που διοικούνται από γυναίκες και υποστηρίζουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για την υγεία, την ισότητα των δύο φύλων, την εξασφάλιση τροφής για τις ευπαθείς ομάδες κ.α. αλλά ταυτόχρονα κατάφεραν να επιδείξουν μεγάλη αντοχή και προσαρμοστικότητα, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη επιτυχία στις συνέπειες του COVID-19.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ