Ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του την 22χρονη Ελευθερία
Καλά Νέα

Ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του την 22χρονη Ελευθερία

Ο Μάριος Γιαννάκου ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του την 22χρονη Ελευθερία. Ο αθλητής υπεραποστάσεων ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, κουβαλώντας στην πλάτη μια νεαρή φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα.

 

 

Ο Μάριος Γιαννάκου κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.   «09:02 π.μ φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας», έγραψε στα social media ο νεαρός αθλητής υπεραποστάσεων, ενημερώνοντας για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του.   «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», προσθέτει στην ανάρτηση, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

 

 

Λίγες μέρες πριν ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό». Η Ελευθερία Τόσιου είναι 22 ετών και όταν γνώρισε τον Μάριο, μέσω μιας κοινής φίλης τους, τού εκμυστηρεύτηκε πως θέλει ν’ ανέβει στον Όλυμπο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο ίδιος τσέκαρε το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της φίλης του πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ