Μένουμε Ασφαλείς στην καθημερινότητα μας
Καλά Νέα

Μένουμε Ασφαλείς στην καθημερινότητα μας

«Από το δύσκολο «Μένουμε Σπίτι» έχουμε περάσει στο εξίσου δύσκολο «Μένουμε Ασφαλείς», τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Με αυτά τα λόγια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην τρίμηνη εκστρατεία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού COVID-19.

Τώρα που η καθημερινότητά μας αρχίζει και επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να μένουμε ασφαλείς;

Τα βίντεο και τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας μάς καθοδηγούν για το πώς μπορούμε να προστατεύουμε εμάς, τους αγαπημένους μας και τους γύρω μας.

Μένουμε Ασφαλείς στην Παραλία

Η νέα καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς», που αντικατέστησε το «Μένουμε Σπίτι» στην πρώτη άρση των μέτρων, μάς δίνει συμβουλές για την επίσκεψή μας στην παραλία. Συγκεκριμένα μάς προτρέπει να προτιμάμε, εάν γίνεται να πάμε καθημερινή, αφού ο κόσμος είναι λιγότερος.

Ειδικότερα στο βίντεο υπενθυμίζεται ότι:

    • Εάν επιλέξουμε να πάμε παραλία, το κάνουμε με προσοχή.
    • Εάν μπορούμε να πάμε καθημερινή, το προτιμάμε.
    • Κρατάμε 2 μέτρα αποστάσεις.
    • Αποφεύγουμε τον συνωστισμό.
    • Δεν βάζουμε το εαυτό μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο.

Βγαίνουμε αλλά προσέχουμε

«Κάθε φορά που βγαίνουμε, μπορεί να έρθουμε σε επαφή με τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας – να κρατάμε αποστάσεις, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας και να πλένουμε τα χέρια μας συχνά».

Βγαίνουμε, αλλά προσέχουμε για να μείνουμε ασφαλείς!

Μένουμε Ασφαλείς – Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό

Το νέο σποτ, με την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου, αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι μας όταν δεν τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Ειδικά όταν πολλοί άνθρωποι ή πολύ μεγάλες παρέες μαζεύονται μαζί, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι πλατείες, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την μετάδοση του ιού.

Το σποτ αυτό, μας προτρέπει να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ιδίως να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς σήμερα και αύριο. Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χτες.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ