Δωρεά 2 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση  του COVID-19
Καλά Νέα

Δωρεά 2 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση  του COVID-19

Ο Όμιλος Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, προχώρησε σε δωρεά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας με στόχο την αντιμετώπιση του COVID-19. Η δωρεά θα υλοποιηθεί μέσα από τις εταιρείες-μέλη του, Public-MediaMarkt και SUNLIGHT.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Public -MediaMarkt θα παραδώσει 3.230 συσκευές τεχνολογίας (laptops και tablets κ.α.) και οικιακές συσκευές στα δημόσια σχολεία ευάλωτων οικονομικά περιοχών, σε 6 νοσοκομεία αναφοράς (Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Παμμακάριστος, ΑΧΕΠΑ – Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε 20 δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών. 

Ομοίως, η SUNLIGHT θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Παράλληλα, θα προσφέρει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής. Τέλος, θα υποστηρίξει με τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία τοπικών φορέων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Επιπροσθέτως, ο Όμιλος Olympia έχει ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για τη διάθεση του ποσού των €500.000 με σκοπό την αγορά τεστ ανίχνευσης του COVID-19 -όποτε αυτά εγκριθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές.

 

Η υλοποίηση της δωρεάς προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα υποστηριχθεί  από την Deloitte και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Μέρος της δωρεάς θα ενισχύσει το Πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη που στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη εκπαίδευση. Η διαδικασία της δωρεάς προς τους κοινωφελείς φορείς παιδικής πρόνοιας της χώρας υποστηρίζεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ