Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική νέων ανδρών στο πόλο
Καλά Νέα

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική νέων ανδρών στο πόλο

Η ομάδα πόλο της Εθνικής Νέων στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη διοργάνωση του Κουβέιτ στις 20 Δεκεμβρίου 2019, με τους διεθνείς μας να επικρατούν 6-4 της Σερβίας στον τελικό του 20ο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και να πανηγυρίζουν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε αυτή την κατηγορία.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αν και ο τελικός ήταν “κλειστός” στην αρχή με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε μετά από έξι λεπτά με τον Γκιουβέτση να ανοίγει το σκορ για την Εθνική μας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Λίγο αργότερα, ο Αλαφραγκής με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε το προβάδισμα χάρη στην άμυνά του, αφού επιθετικά οι Σέρβοι είχαν μπλοκάρει πολύ αποτελεσματικά τους Παπαναστασίου και Γκιουβέτση, με τον Αλαφραγκή και πάλι να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

 

 

Τελικά, ύστερα από σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά, η Σερβία σκόραρε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 3-1. Ο τελικός ζωντάνεψε όταν ο Τσβέτκοβιτς αξιοποίησε κερδισμένη αποβολή και μείωσε σε 2-3, 6΄57΄΄ πριν τη λήξη.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση, όμως, ο Γκιουβέτσης έγραψε το 4-2 με άψογη λόμπα, για να ακολουθήσει ένα γκολ του Νικολαΐδη με κίνηση φουνταριστού, που ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (5-2), 4΄18΄΄ πριν το τέλος.

 

Η Σερβία, στην ύστατη προσπάθειά της, μείωσε σε 5-4, αλλά ο Κάκαρης με γκολ «σφράγισε» τον ελληνικό θρίαμβο.

Ο τελικός του 2019 ήταν ο 30ός για την ελληνική υδατοσφαίριση, από το 1997 έως και φέτος στις κορυφαίες διοργανώσεις, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το 15ο της χρυσό και να έχει κατακτήσει άλλα 15 αργυρά, ενώ έχει ακόμη 25 χάλκινα σε 46 συνολικά μικρούς τελικούς.

 

 

Οι Νέοι ήταν πρωταθλητές Ευρώπης το 2018 και ξανά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 2017, ενώ σήμερα κατέκτησαν το 55ο μετάλλιο στο σύνολο όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ