Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Καλά Νέα

Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους μεγάλους αγώνες ποδηλασίας, έχει σχεδόν πάντα μία θέση νικητή στο βάθρο. Αυτή τη φορά ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολλανδία.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο αγώνας στο σκρατς ήταν συγκλονιστικός. Όλοι οι κορυφαίοι ποδηλάτες βρέθηκαν σε αυτή την πίστα με στόχο να στείλουν μηνύματα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίστηκε φιλοδοξώντας να κερδίσει μία θέση  λογαριασμό διακρίσεων και σε αυτή τη διοργάνωση. Και τα κατάφερε. Στο σπριντ ήταν εντυπωσιακός και ο καλύτερος, αλλά ο Ισπανός Σεμπάστιαν Μόρα Βέρντι κατέκτησε το χρυσό στις λεπτομέρειες διότι είχε προηγηθεί στην εκκίνηση. Στην τρίτη θέση του βάθρου θα ανέβει ο Ολλανδός Βιμ Στροετίνγκα.

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Μετά τους Ευρωπαϊκούς του Μινσκ όπου είχα έρθει πρώτος συνεχίζεται η καλή πορεία. Δεν ξέρω εάν κάποιος άλλος ποδηλάτης έχει καταφέρει να έχει τόσες πολλές συνεχόμενες παρουσίες σε βάθρο διεθνών διοργανώσεων. Καλύτερη αρχή δε θα μπορούσε να γίνει. Οι οιωνοί είναι θετικοί, συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα αγωνίσματα», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Χρήστος Βολικάκης. Σήμερα ο ποδηλάτης θα αγωνιστεί στο όμνιουμ.

 

 

Ο Χρήστος Βολικάκης γεννήθηκε στο Βόλο στις 25 Μαρτίου 1988. Διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, με πλήθος διακρίσεων όχι μόνο στις εγχώριες, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, σημειώνοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας.  Είναι Πρωταθλητής Ελλάδας, κατέχοντας παράλληλα 9 πανελλήνια ρεκόρ. Το 2011 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζακστάν και το 2017 κατέκτησε την 2η θέση στην ίδια διοργάνωση, αυτή τη φορά στην Αγγλία.

 

 

Ο Έλληνας ποδηλάτης έχει επίσης εκπροσωπήσει τη χώρα μας τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016), κερδίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση. Ο Χρήστος έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης και ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των πόντων της ποδηλασίας πίστας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2017 στο Προυσκόβ της Πολωνίας. Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δείχνει πως ο Έλληνας ποδηλάτης είναι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς του 2020. 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ