Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση με παγκόσμιο Ρεκόρ
Καλά Νέα

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση με παγκόσμιο Ρεκόρ

Ο αθλητής Απόστολος Παπαστάμος έγραψε ιστορία στα 400μ. μικτή ατομική κολύμβηση, πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα. Ο νεαρός κολυμβητής δεν άφησε κανένα περιθώριο λάθους, αφού αγωνίστηκε με μαχητικότητα και συγκέντρωση, έτσι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με Παγκόσμιο Ρεκόρ Εφήβων, στη Βουδαπέστη, με επίδοση 4:11.93. Το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά στη συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς πριν από λίγες μέρες είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική. 

 

 

 

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ίλια Μπορόντιν με 4:12.95 και στην τρίτη ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ με 4:16.37. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Παπαστάμου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μια θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

 «Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχω καταφέρει. Αυτό ειδικότερα που με ενθουσιάζει είναι ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, ίσως και γιατί είμαι 17 ετών και αυτό το λέω γιατί η συνείδησή μου δεν είναι ακόμα τόσο ώριμη για να το διαχειριστεί» δήλωσε σε συνέντευξη του μετά την πρώτη αγωνιστική. 

 

 

Ο Απόστολος Παπαστάμου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2001, ενώ σε ηλικία τεσσάρων ετών ήρθε σε επαφή με το άθλημα, μπαίνοντας για πρώτη φορά στην πισίνα των Χανίων. Αρχικά ξεκίνησε με ύπτιο, όμως ο τεχνικός του Κώστας Τζιλιβάκης τον έπεισε να ασχοληθεί με τη μικτή. Όπως φαίνεται μέχρι και σήμερα η επιλογή του αυτή τον οδήγησε στο σωστό δρόμο, αφού με σταθερά βήματα και ιδιαίτερη αφοσίωση βλέπει τη μια επιτυχία να διαδέχεται την άλλη.  

Τον Δεκέμβριο του 2015 στο μίτινγκ «Αλεξάνδρεια» στη Θεσσαλονίκη έκανε πανελλήνιο ρεκόρ παμπαίδων Α’ με 4:32.93 ενώ το 2017 πετύχαινε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων και εφήβων με 4:21.92. Την ίδια περίοδο κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Γκιόρ της Ουγγαρίας. Ο Έλληνας αθλητής έχει ήδη πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αποτελεί φαβορί στην κατηγορία του. 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ