Έλληνες φοιτητές κατέκτησαν 5 μετάλλια σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών
Καλά Νέα

Έλληνες φοιτητές κατέκτησαν 5 μετάλλια σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών

Κάθε χρόνο οι επιτυχίες των Ελληνικών πανεπιστημίων σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι αξιοσημείωτες. Λίγες μέρες πριν ολοκληρώθηκε ο 26ος Διεθνής Διαγωνισμός «International Mathematics Competition-IMC, στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας (28.7-3.8.2019). Επτά φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέκτησαν έναν μεγάλο αριθμό μεταλλίων. Το ΑΠΘ όπως και άλλα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει πως δε στερούνται τίποτα σε σχέση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού αφού φέρνουν επιτυχίες σε κάθε τομέα και ιδιαίτερα στην επιστήμη των μαθηματικών.

 

 

 

 

 

 Φέτος οι Έλληνες φοιτητές κατέκτησαν τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλη χρονιά,  και με εύφημες μνείες επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη από τον Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition-IMC.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αριστοτελείου, αποτελούμενη από επτά φοιτητές, διαγωνίστηκε σε προβλήματα (αφηρημένης) Άλγεβρας, Μαθηματικής Ανάλυσης, Γεωμετρίας και Συνδυαστικής και απέσπασε συνολικά ένα αργυρό μετάλλιο, τέσσερα χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες μεταξύ 360 φοιτητών από 64 χώρες.

Η επταμελής ομάδα συστάθηκε έπειτα από διαγωνισμό επιλογής που διοργανώθηκε τον Μάιο του 2019 από το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Η αποστολή του ΑΠΘ χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Ιδρύματος, ενώ αρχηγός της ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ προσφέρει καίρια υποστήριξη και προετοιμασία στους φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

 

 

Αναλυτικά, η απονομή των μεταλλίων έχει ως εξής:

• Ιακωβίδης Ιωάννης, 4ο έτος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, αργυρό μετάλλιο

• Χαρισιάδης Ιωάννης, 3ο έτος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, χάλκινο μετάλλιο

• Τσιντσιλίδας Δημήτριος, 2ο έτος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, χάλκινο μετάλλιο

• Μακρίδης Βασίλειος, 3ο έτος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, χάλκινο μετάλλιο

• Κωνσταντινίδης Δημήτριος, 2ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών, χάλκινο μετάλλιο

• Daniel-Βασίλης Τσεπέλε, 1ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών, εύφημη μνεία

•  Λιόδης Ιωάννης, Τμήμα Φυσικής, 1ο έτος, εύφημη μνεία

Στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από το University College London και έλαβε χώρα στο American University της Βουλγαρίας, το ΑΠΘ συμμετέχει τα τελευταία 6 χρόνια. Η φετινή συγκομιδή μεταλλίων καταδεικνύει μία σαφή ανοδική πορεία στις επιδόσεις των φοιτητών του Ιδρύματος και προμηνύει ένα λαμπρό μέλλον στον τομέα των μαθηματικών. Το ΑΠΘ άλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και ανα τακτά χρονικά διαστήματα μετρά επιτυχίες σε Πανευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ