Κέρδισε το Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου
Καλά Νέα

Κέρδισε το Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Ο Έλληνας αθλητής Μίλτος Τεντόγλου για μια ακόμη φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Νέων στην Πολωνία. 

Ο «χρυσός» άλτης είχε άλμα στα 8.30 και πήρε την πρώτη θέση προσφέροντας ταυτόχρονα το πρώτο «12άρι» στην Ελληνική ομάδα, η οποία την προηγούμενη μέρα είχε συγκεντρώσει 12 βαθμούς και βρισκόταν στην 7η θέση. 

Παρόλο που είχε ένα πολύ κακό άλμα στα 7 μέτρα και μία άκυρη προσπάθεια, στο τρίτο άλμα «απογειώθηκε» αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ισπανό Κασέρες με 8.02μ.

 

 

 

 «Δεν ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που έπρεπε. Παρόλα αυτά ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου σε συνέντευξή του με το τέλος του αγώνα και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο μήκος, το 24ο συνολικά και 9ο χρυσό, αλλά ταυτόχρονα και το πρώτο αυτού του χρώματος από άλτη του μήκους.

«Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο μπορείς να πετύχεις. Αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω» δήλωσε σε συνέντευξη του. 

 

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι γεννημένος το 1998 και ανήκει στη ΓΕ Γρεβενών. Ο «χρυσός» άλτης, παλαιότερα, ασχολούνταν ενεργά με το παρκούρ και στη διάρκεια ενός αγώνα τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. 

Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα ήταν σίγουρος πως ο Μίλτος ανήκε αναμφίβολα στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές. Αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά που αγωνίζεται ο 21χρονος αθλητής ενώ με τη νίκη του στο Πανευρωπαϊκό δίνει ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ