Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης
Καλά Νέα

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης

Για πρώτη φορά η Ελλάδα πανηγυρίζει χρυσό μετάλλιο από Παγκόσμιο πρωτάθλημα muay thai. Ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στην κατηγορία των 57κ. (-23 ετών) και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο από τότε που η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 Ο 19χρονος συμμετείχε στη διοργάνωση της Ταϊλάνδης και ανάμεσα σε 1.380 αθλητές και αθλήτριες από 102 χώρες και κατάφερε με τρεις νίκες για να φτάσει στον τελικό ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης απέκλεισε με νοκ-άουτ τους εκπροσώπους της Παλαιστίνης και της Ινδονησίας, ενώ την πρόκριση για τον τελικό την πήρε με αντίπαλο αθλητή από την Ταϊλάνδη, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης στον πρώτο γύρο έμεινε πίσω αλλά στους δύο επόμενους έδειξε ότι ήθελε πραγματικά να κερδίσει μέσα στο ρίνκγκ. «Ήταν καλός αντίπαλος, κινητικός και γρήγορος. Προσπάθησα από την αρχή να τον πιέσω. Στον πρώτο γύρο δε βγήκε αλλά στους δύο επόμενους βγήκε και επικράτησα «καθαρά». Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και αυτό θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες φορές», δήλωσε ο 19χρονος. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιωάννης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ελληνική επιτυχία. Το μετάλλιο του Κώστα μας δίνει περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αθλητές μας. Οι αθλητές μας έχουν τον πρώτο ρόλο. Αυτοί μπαίνουν στο ρινγκ και δίνουν την ψυχή τους».

 

 

Το Muai Thai έχει αρκετά μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια όλo και περισσότεροι νέοι δοκιμάζουν την Ταϊλανδέζικη πυγμαχία ή αλλιώς τέχνη των 8 άκρων (χέρια,αγκώνες,γόνατα, πόδια). Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο την δεκαετία του 90’, μάλιστα το 1995 με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη, ιδρύθηκε και η Παγκόσμια Ερασιτεχνική Ομοσπονδία. 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ