Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας
Καλά Νέα

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, κατέκτησε στο αγώνισμα της ξιφομαχίας η Δώρα Γκουντούρα.

Απέκλεισε κατά σειρά τις Φερνάντες (Ισπανία), Κρίσιο (Ιταλία), Μπρουνέρ (Γαλλία, Νο. 3. στην παγκόσμια κατάταξη) και Μπερντέρ (Γαλλία, Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη).

 

 

Τις νίκες τις αυτές, ακολούθε ο μεγάλος ημιτελικός ενάντια στο No. 2 της κατάταξης, την κορυφαία Σοφία Βελικάγια από τη Ρωσία, η οποία έχει κερδίσει 6 μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα 2 χρυσά.

 

 

Έδωσε μεγάλη μάχη παρά το κακό ξεκίνημα, μείωσε 12-11 και άγγιξε την επική ανατροπή με φόντο τον μεγάλο τελικό. Τελικά, η αθλήτρια του Θανάση Δελενίκα ηττήθηκε 15-11 από τη σπουδαία αντίπαλό της και οδηγήθηκε στον μικρό τελικό και το χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε το Νο1 στον κόσμο η Όλγα Καρλάν από την Ουκρανία.

 

Πηγή: IFF

 

Με το μετάλλιο της, η Κουντουρά συγκέντρωσε αρκετούς πόντους στον αγώνα της για το Τόκιο και έβαλε πλώρη για την πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου της, τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020, έχοντας πλέον επίγνωση πως η πρόκριση της είναι παραπάνω από εφικτή.

 

 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της 22χρονης αθλήτριας και Νο. 11 στον κόσμο με 108.00 πόντους, η οποία έδειξε με τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο πως είναι υπολογίσιμη αντίπαλος και καταξιωμένη αθλήτρια τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ