Η Μήλος ψηφίστηκε το καλύτερο νησί στην Ευρώπη
Καλά Νέα

Η Μήλος ψηφίστηκε το καλύτερο νησί στην Ευρώπη

Οι αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure ψήφισαν το νησί της Μήλου ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019.

Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου, είναι ιδιαίτερα αγαπητό τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους ταξιδιώτες. Τα γαλάζια νερά, οι αμμουδερές παραλίες της, το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους σίγουρα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιλογή και εν τέλει την ανάδειξη του στο καλύτερο νησί της Ευρώπης. 

Το κυκλαδίτικο νησί κατάφερε να συγκεντρώσει 90.50 βαθμούς (με άριστα το 100) από τους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού, οι οποίοι ψήφισαν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό αλλά και την φιλοξενία των κατοίκων. 

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται η Κρήτη, στην 4η θέση η Πάρος και στην 5η θέση η Σαντορίνη γεγονός που αποδεικνύει πως τα ελληνικά νησιά είναι πρώτα στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών. 

Η λίστα συμπληρώνεται από νησιά της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και αλλά και της Κροατίας.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Μήλος αναδείχθηκε και τέταρτο καλύτερο νησί στον κόσμο στα World’s Best Awards 2019. Η Κρήτη βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Πάρος και η Σαντορίνη καταλαμβάνουν τις θέσεις 11 και 14 αντίστοιχα.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κυριαρχει στην κατηγορία αυτή», ενώ ειδικότερα για τη Μήλο αναφέρει: «Είναι γνωστή ως ο τόπος που ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, ενώ το βραβείο για τη Μήλο θα το παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ Μαρία Κριθαριώτη. 

 

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel+Leisure:

  1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 90.50)
  2. Κρήτη, Ελλάδα (90.12)
  3. Αζόρες, Πορτογαλία (89.77)
  4. Πάρος, Ελλάδα (89.37)
  5. Σαντορίνη, Ελλάδα (88.53)
  6. Σικελία, Ιταλία (88.12)
  7. Χβαρ & Νησιά Δαλματίας, Κροατία (86.46)
  8. Μαδέρα, Πορτογαλία (86.15)
  9. Σαρδηνία, Ιταλία (85.96)
  10. Λίπαρι & Αιολικά Νησιά, Ιταλία (85.71)

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ