Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών
Καλά Νέα

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών

H Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας. Οι ασταμάτητες αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα ξεκίνησαν τον αγώνα έχοντας κάποιες δυσκολίες όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν να προηγούνται, έτσι υπερίσχυσαν της Λιθουανίας με 51-42.

 

 

Τα τελευταία τρία χρόνια η Εθνική Κωφών Γυναικών έχει δείξει τις δυνατότητές της, ξεκινώντας από το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, κυριαρχώντας στα γήπεδα του Λούμπλιν της Πολωνίας και τελικά κατακτώντας και τον τίτλο

Τα συγχαρητήριά της στην Εθνική Κωφών εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική Κωφών Γυναικών για την μεγάλη τους επιτυχία να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλήτριες και όλα τα μέλη της ομάδας.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ