Πρωταθλητής Ευρώπης ο Χρήστος Βολικάκης
Καλά Νέα

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Χρήστος Βολικάκης

Ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης αναδείχθηκε χρυσός νικητής στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ στο αγώνισμα σκρατς της ποδηλασίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 17.57 και απέδειξε πως αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα. 

«Είναι φοβερό το συναίσθημα της νίκης. Στους τελευταίους αγώνες μου κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά στην ποδηλασία παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ήρθα στο Μινσκ, πίστεψα στον εαυτό μου και ήρθε το χρυσό μετάλλιο.» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Χρήστος Βολικάκης. 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

🇬🇧Yes!!! We did it… Gold medal in the 2nd European Games, Minsk 2019 of Belarus. What an honor, to be awarded on medal ceremony, by the President of the hellenic olympic committee and just recently an official IOC member, Mr. Spyros Capralos @spyrosc55 !! I would like to dedicate this medal to our fellow cyclists that lost their life in such an unfair way few days ago… 😔😔… Please respect cyclists on the streets, daily we risk our lives to do the sport we love… Thank you all, for being there for us and supporting us, u are the source of our strength and you making us compete even harder!!! 🇬🇷Τα καταφέραμε χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Minsk 🇧🇾 της Λευκορωσίας 🥇🏆🇬🇷🚴 !!!! Μεγάλη μου τιμή να με βραβεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής ολυμπιακής Επιτροπής & πλέον Αθάνατος Κύριος Σπύρος Καπράλος !! Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στους ποδηλάτες που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο από τη ζωή πριν λίγες ημέρες καλό παράδεισο 😔😔……….. σεβαστείτε τους ποδηλάτες στο δρόμο, καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας …. Σας ευχαριστώ όλους που είστε δίπλα μας και στηρίζετε τις προσπάθειες μας , από εσάς παίρνουμε δύναμη και αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυνατά !!!! @hellenic_olympic_committee #helleniccyclingfederation #mysponsors 🙏🙏🙏 @euroins_greece @stoiximan.gr #GREATINJAPAN @iroesgr @toyota.hellas @minasdesigns @katerinakatopis @progame.sa #petrakistransport @lookcycle @spetses_marathon @kassimatiscycling @sunwear.stores @herbalifenutrition.gr @herbalife @oakleybike @garmingreece @bioracerspeedwear @bioracermotion @myathlete @cyclingteamvolos @compexgreece @bikethirty

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη christos volikakis OLY (@ch_volikakis) στις


Ο Χρήστος Βολικάκης ταξίδεψε στη Λευκορωσία σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ελληνική αποστολή βρέθηκε από νωρίς στο ποδηλατοδρόμιο για να στηρίξουν τον Έλληνα ποδηλάτη, με επικεφαλής το νέο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ελληνικής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος έκανε και την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

 

 

Από το πρώτο δευτερόλεπτο ο 31χρονος ποδηλάτης βρέθηκε στους τέσσερις προπορευόμενους και πήρε την πρωτιά με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων από τον Κάζιμιετς Προκόπιτσιν (Πολωνία), ο οποίος ήρθε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σκρατς το 2018, Γιαουχένι Κάραλιοχ (Λευκορωσία).

«Ο Χρήστος ήταν από τους πιο δυνατούς στον αγώνα και κοντραριζόταν με τον Λευκορώσο για την πρώτη θέση. Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν. Οταν ο αγώνας έφτασε στο σπριντ, εκεί ο Χρήστος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Εξάλλου από το αγώνισμα του σπριντ προέρχεται. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αλλά θα έρθουν και άλλες», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο Ζαφείρης Βολικάκης, αδελφός του πρωταθλητή.

 

 

Ο Χρήστος Βολικάκης γεννήθηκε στο Βόλο στις 25 Μαρτίου 1988. Διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, με πλήθος διακρίσεων όχι μόνο στις εγχώριες, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, σημειώνοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας. 

Είναι Πρωταθλητής Ελλάδας, κατέχοντας παράλληλα 9 πανελλήνια ρεκόρ. Το 2011 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζακστάν και το 2017 κατέκτησε την 2η θέση στην ίδια διοργάνωση, αυτή τη φορά στην Αγγλία.

 

 

Ο Έλληνας ποδηλάτης έχει επίσης εκπροσωπήσει τη χώρα μας τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016), κερδίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση. Ο Χρήστος έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης και ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των πόντων της ποδηλασίας πίστας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2017 στο Προυσκόβ της Πολωνίας.

 

 

Ο Χρήστος Βολικάκης έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019 που διεξάγονται στο Μινσκ, μετά την Άννα Κορακάκη, η οποία πήρε την πρώτη θέση στο σπορ πιστόλι 25 μέτρων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ